20 Ιανουαρίου 2021

Αρχοντούλα Διαβάτη "Αίθριος και σήμερα!"

Η Αρχοντούλα Διαβάτη υπογράφει μικρά πεζά και ποιήματα που κυκλοφορούν με τον τίτλο "Αίθριος και σήμερα!". Τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης τής εύχονται να είναι καλοτάξιδο. 

Απόσπασμα

Η νύχτα με τη βαριά της ανάσα από τα κλιματιστικά μπήκε από το ανοιχτό παράθυρο και με ξύπνησε. Πουλιά μαζεμένα στο απέναντι μεγάλο δέντρο άρχιζαν άοκνα τις συνεννοήσεις. Ξημερώνει. Καιρός αίθριος και σήμερα, ο ευφημισμός στο ραδιόφωνο για τον επερχόμενο καύσωνα.

Στα βιβλιοπωλεία κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Αρχοντούλας Διαβάτη, ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!, εκδ. Νησίδες 2021, μικρά πεζά και ποιήματα.

 

Είναι μια συλλογή από βιωματικά κείμενα μικρής φόρμας και ποιήματα, που γράφτηκαν μέσα στα δύο τελευταία χρόνια. Ήταν την περασμένη χρονιά, όταν εγκλωβισμένη σε ένα δύσκολο καλοκαίρι κατέγραφα την καθημερινότητα, φευγαλέα κι αινιγματική, τότε που ανέλπιστα ήρθε καταπάνω μου η γνωστή εφιαλτική νέα χρονιά, πραγματικά δύσκολη για όλη την πόλη, τη χώρα και τον πλανήτη. Στον καιρό της πανδημίας και του κοινωνικού εγκλεισμού, συμμετέχω στις γραφές της καραντίνας, σκέφτομαι και γράφω και διαβάζω και η καραντίνα συνεχίζεται- είν’ η προσπάθειές μας, σαν των Τρώων./ Κομμάτι κατορθώνουμε, κομμάτι / παίρνουμ ’επάνω μας, κι αρχίζουμε / να ’χουμε θάρρος και καλές ελπίδες.


Βιοεργογραφικό Αρχοντούλας Διαβάτη (πηγή: https://biblionet.gr )

Η Αρχοντούλα Διαβάτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε νομικά και νεοελληνική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάστηκε ως καθηγήτρια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Κείμενά της έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά "Αντί", "Εντευκτήριο", "Μανδραγόρας", "Ακτή", "Παρέμβαση", "Ένεκεν" και στις ιστοσελίδες για το βιβλίο bookpress.gr και diapolitismos.gr .

Βιβλία της Αρχοντούλας Διαβάτη

Νεοελληνική λογοτεχνία-Διηγήματα

-Αίθριος και σήμερα, εκδ. Νησίδες, 2021 (διηγήματα και ποιήματα)

-Κινητή γιορτή, εκδ. Νησίδες, 2018

-Σκουλαρίκι στη μύτη, εκδ. Νησίδες, 2015

-Φεύγω αλλά θα ξανάρθω, εκδ. Νησίδες,2014

-Το αλογάκι της Παναγίας, εκδ. Νησίδες,2012 (μυθιστορίες)

-Στη μάνα του νερού, εκδ. Το ροδακιό, 2004 (χρονικό)

Ποιήματα

-Όπως η Μπερλίνα, εκδ. Νησίδες, 2017

 Συλλογικά έργα

-Διαφορετικότητα, εκδ. Πήλιον Όρος, 2017 (διηγήματα)

-Ο ταχυδρόμος φέρνει γράμματα: Ποιήματα, εκδ. Ελληνικά Ταχυδρομεία, 2017

-Ιστορίες του ονείρου και της φυγής, εκδ. Παράξενες μέρες, 2013 (διηγήματα)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου