8 Φεβρουαρίου 2021

Η συγγραφέας-ψυχοθεραπεύτρια Δάφνη Φιλίππου στη Λέσχη Ανάγνωσης ΕΡΤ3


«Μοναχικότητα και μοναξιά» είναι το θέμα της εισήγησης της Δάφνης Φιλίππου (συγγραφέας και ψυχοθεραπεύτρια) που θα παρουσιάσει, μέσω διαδικτύου, στα μέλη και στις φίλες τής Λέσχης Ανάγνωσης της ΕΡΤ3, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, στις 7 μ.μ. Μετά το τέλος της εισήγησης θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η Δάφνη Φιλίππου γεννήθηκε στην Κομοτηνή. Είναι κοινωνική λειτουργός, ψυχοθεραπεύτρια και επίκουρος καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας. Σπούδασε κοινωνική εργασία στην Αθήνα και στο Παρίσι.
Ειδικεύτηκε στην ψυχιατρική κοινωνική εργασία, στην εμψύχωση ομάδων και στις τεχνικές εκπαίδευσης. Επί είκοσι χρόνια εργάστηκε σε ψυχιατρικά πλαίσια στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Σχεδόν σε όλη της την επαγγελματική διαδρομή ήταν συγχρόνως εμψυχώτρια ομάδων και εκπαιδεύτρια φοιτητών και επαγγελματιών. Η εκπαίδευσή της στην ψυχοθεραπεία ξεκίνησε από την ψυχανάλυση και οδηγήθηκε στην προσωποκεντρική προσέγγιση και την Gestalt. Τα πρόσφατα επαγγελματικά της ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από τη βιωματική εκπαίδευση επαγγελματιών στην επικοινωνία, τη θεραπευτική σχέση και την εμψύχωση ομάδων. (Βιογραφικό από τη βάση της Βιβλιονέτ)

Η δράση αυτής της Λέσχης αντάσσεται στον νέο προγραμματισμό για την αντιμετώπιση της δυστοπικής αυτής περιόδου. Στις ανά δεκαπενθήμερο διαδικτυακές συναντήσεις μας εναλλάσονται οι αναγνώσεις βιβλίων και οι συζητήσεις για κάποιο θέμα (κινηματογράφος, θέατρο, ιστορία, ψυχολογία, φιλοσοφία κ.ά.), που επιλέγουν τα μέλη της Λέσχης, όπως και τα βιβλία που διαβάζουμε. Η σχετική δαπάνη για τη διαδικτυακή αίθουσα συναντήσεων καλύπτεται από τα μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου