19 Ιουνίου 2018

Ένας ‘‘μικρός πρίγκιπας’’ στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος

Στο πλαίσιο δράσεων της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ3, μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης της ΕΡΤ3 διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο, του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ,"Ο μικρός πρίγκιπας" , στα φιλοξενούμενα άτομα του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος. Τα αποσπάσματα από το βιβλίο ακολουθούσαν τραγούδια από το "Εδώ Λιλιπούπολη".
Για την προετοιμασία της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή όλου του προσωπικού του Συλλόγου, στο εντευκτήριό του, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, προηγήθηκε συνεργασία με την υπεύθυνη της δομής Άννα Χ. Παπαχρήστου και κατάλληλη προετοιμασία με τα φιλοξενούμενα άτομα, τόσο για το κείμενο όσο και για τα τραγούδια. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν οι: Χριστιάνα Βέλλου, Χριστίνα Κελεσίδου, Βιολέττα Παπαδοπούλου και ο Συντονιστής της Λέσχης Γιώργος Καλιεντζίδης.
Επειδή η ανταπόκριση και συμμετοχή των φιλοξενούμενων ατόμων ήταν μεγάλη, η υπεύθυνη της Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ3, η Μαρία Σιώτη, πρότεινε την ανά δίμηνο ανάγνωση βιβλίων από τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης, αρχής γενομένης από τον προσεχή Σεπτέμβριο, όπως και συμφωνήθηκε. Ανάλογες δράσεις πραγματοποιούνται σε οίκους ευγηρίας και σε άλλες δομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου