9 Δεκεμβρίου 2018

Η Λέσχη Ανάγνωσης της ΕΡΤ3 με τις "Απίθανες ιστορίες" στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος


Η Ομάδα Αφήγησης της Λέσχης Ανάγνωσης της ΕΡΤ3 επανέρχεται, και αυτήν την -τρίτη στη σειρά- φορά επιλέγει να παρουσιάσει, στα φιλοξενούμενα άτομα της δομής του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, "Το παιδί του ελέφαντα" από τις ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ του Ράντγιαρντ-Τζόζεφ Κίπλινγκ.
Η δράση της Λέσχης Ανάγνωσης εντάσσεται στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ3 και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018, στις 11 π.μ.
Αφηγούνται τα μέλη τής Λέσχης: Άννα Παντζή, Κλεοπάτρα Τσάκουρη και Μαρία Ντόντση, που έχει και την μουσική επιμέλεια. Η επιλογή του κειμένου έγινε, σε συνεργασία με την υπεύθυνη της δομής την κ. Άννα Παπαχρήστου, από τα μέλη της Λέσχης: Χριστίνα Βουμβουράκη, Χριστίνα Κελεσίδου και Χριστιάνα Βέλλου, που θα συντονίσει την Ομάδα Αφήγησης.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: "O Ράντγιαρντ Κίπλινγκ γεννήθηκε στη Βομβάη της Ινδίας στις 30 Δεκεμβρίου το 1865. Έζησε για πολύ καιρό στην Ινδία, όπου αφοσιώθηκε στη δημοσιογραφία. Έκανε πολλά ταξίδια, στην Αυστραλία, στη Νότια Αφρική και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου εγκαταστάθηκε στο Βερμόντ. Εκεί έγραψε "Το βιβλίο της ζούγκλας" (1984), το πρώτο αριστούργημα ανάμεσα στα βιβλία που έγραψε ο Κίπλινγκ για τα παιδιά. Ακολουθεί ο "Κιμ", ένα μυθιστόρημα στο οποίο ο συγγραφέας δίνει κλασικές εικόνες από τα πιο γραφικά μέρη της Ινδίας. Το 1907 , σε ηλικία 42 χρονών του απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας και έτσι έγινε ο νεότερος σε ηλικία που κέρδισε ποτέ το βραβείο αυτό, και το 1926 πήρε το Χρυσό Μετάλλιο της Βασιλικής Ακαδημίας Λογοτεχνίας. Πέθανε στο Λονδίνο στις 18 Ιανουαρίου 1936, σε ηλικία 70 ετών".

Οι φωτογραφίες είναι από την προηγούμενη παρουσία της Ομάδας Αφήγησης στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος (Ροδοπόλεως 5, Καλαμαριά), στις 14 Νοεμβρίου 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου