29 Νοεμβρίου 2021

Αποστολία Παπαϊωάνννου και "Υστερόγραφο" «Άννα Λόντου – Η μητέρα μου, ο Σεφέρης κι εγώ»

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021
7 μ.μ.

Άννα Λόντου
Τα μέλη της Ομάδας κινηματογράφου (Αλέξης Αλεξίου, Γεωργία Μακρογιώργου, Κατερίνα Τσίχλα)  της Λέσχης Ανάγνωσης πρότειναν και είδαμε στην ERTFLIX το ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2021,  "Υστερόγραφο": «Άννα Λόντου – Η μητέρα μου, ο Σεφέρης κι εγώ». Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 στις 7 μ.μ. θα μιλήσουμε μέσω διαδικτύου με τη σκηνοθέτρια του ντοκιμαντέρ την Αποστολία Παπαϊωάννου. Η εκπομπή προβλήθηκε στην ΕΡΤ2 τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021.

Στο σχετικό δελτίο τύπου διαβάζουμε: " 

«Υστερόγραφο» – Νέα εκπομπή στην ΕΡΤ2 | Δευτέρα 22.02.2021  

15 Φεβρουαρίου 2021

ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

«Υστερόγραφο»

Νέα σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2021.

Σκοπός αυτής της σειράς ντοκιμαντέρ είναι να αναδείξει αξίες που είναι ακόμη ζωντανές στον τόπο μας, δημιουργώντας ταυτοχρόνως απαιτητικούς και ενεργούς τηλεθεατές μέσα από μία φιλμική γραφή που θα επιδιώξει να αποκαλύψει την αλήθεια και την ποίηση της πραγματικότητας.

Όλοι σχεδόν οι σκηνοθέτες του «Υστερόγραφου» προέρχονται από τη μεγάλη παράδοση του κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ με σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, είναι οι Λάκης Παπαστάθης, Εύα Στεφανή, Γιώργος Σκεύας, Ηλίας Γιαννακάκης, Αποστολία Παπαϊωάννου και Γιώργος Κραββαρίτης.

Ήδη, εδώ και δεκαετίες, κυρίως μέσα από την εκπομπή «Παρασκήνιο», έχουν δημιουργηθεί αφηγηματικοί τρόποι που συνδυάζουν επιτυχώς την κινηματογραφική εμπειρία του ντοκιμαντέρ με την τηλεοπτική αφήγηση. Έχει δημιουργηθεί μία αφηγηματική παράδοση από νέους και παλαιότερους σκηνοθέτες που μπορούν να εντάξουν σε μία τηλεοπτική εκπομπή πρόσωπα και θέματα της «άλλης Ελλάδας», της πνευματικής Ελλάδας, που συνήθως απουσιάζει από την τηλεόραση.

Ημερομηνία έναρξης εκπομπής: Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, στις 21:00
Εκπομπή 1η: «Άννα Λόντου – Η μητέρα μου, ο Σεφέρης κι εγώ»
Η Άννα Λόντου, προγονή του μεγάλου μας ποιητή και νομπελίστα Γιώργου Σεφέρη, κόρη της αγαπημένης του γυναίκας Μαρώς Σεφέρη, μας υποδέχεται στο εμβληματικό σπίτι της οδού Άγρας και μας μιλάει για τη ζωή της από τη στιγμή που γνώρισε τον Σεφέρη σε ηλικία 5 ετών, για τον Σεφέρη, τη μητέρα της, την Τέχνη, για όσους και όσα διαμόρφωσαν την πολύ ενδιαφέρουσα, πνευματώδη και χαρισματική προσωπικότητά της. 
Ξετυλίγει το παρελθόν της μέσα από γοητευτικές αφηγήσεις, φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, μας μιλάει για την αγάπη της για τον Γιώργο Σεφέρη, τη σχέση τους που ήταν παραπάνω από πατέρα-κόρης, και τον στενό προσωπικό της δεσμό με τη μητέρα της Μαρώ, καταθέτοντας αποκαλυπτικές ανθρώπινες πτυχές της μακρόχρονης ζωής της μαζί τους.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Αποστολία Παπαϊωάννου

Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Κορδελάς

Ήχος: Αποστόλης Ντασκαγιάννης

Μοντάζ: Αποστολία Παπαϊωάννου

Εκτέλεση παραγωγής: Modus Productions, Βασίλης Κοτρωνάρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου