24 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΝΤΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΕΡΤ3 - ΝΕΑ ΕΚΙΝΗΣΗΗ Λέσχη Ανάγνωσης της ΕΡΤ3 γιόρτασε τα έντεκα χρόνια λειτουργίας της με τη δια ζώσης συνάντηση των μελών της, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 στο καφέ https://bazaari-cafe.business.site/. Η χαρά και η συγκίνηση ήταν ολοφάνερες, αν και οι αγκαλιές ήταν λίγες και τα φιλιά μετρημένα, καθώς το κακό δεν έχει φύγει. Από την τελευταία επικοινωνία με ζωντανή παρουσία είχαν μεσολαβήσει δυόμισι χρόνια και οι κουβέντες δεν έλεγαν να σταματήσουν. Μάταια ο Συντονιστής περίμενε να κοπάσουν οι συζητήσεις για να να ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις των μελών για τα βιβλία του Νίκου Καββαδία, που είχε προτείνει η Έφη Πέτρου, η Καπετάνισσα Έφη. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος δεκαεννέα παλαιά και νέα μέλη: Αλέξης Αλεξίου, Χαρούλα Αποστολίδου, Χριστιάνα Βέλλου, Χριστίνα Γεωργιάδου, Γιώργος Καλιεντζίδης, Πάνος Καλογιαννίδης, Βικτωρία Καπλάνη, Παρασκευή (Παρέσα) Κουτσούρα, Παναγιώτα (Τούλα) Κύττα, Παύλος Νεράντζης, Μαρία Ντόντση, Άννα Παντζή, Αντιγόνη Παπαδάκη, Ντίνα Παπαδοπούλου, Μαρίνα Πελτέκη, Έφη Πέτρου, Μαρία Σιώτη, Κλεοπάτρα Τσάκουρη, Κωνσταντίνα Χονδρογιάννη (που είχε γενέθλια και μας πρόσφερε τις υπέροχες πίτες της). Η Ανθή Καραμανλή ήρθε και μας χαιρετίσει, αλλά δεν έμεινε στην παρέα μας. Την περιμένουμε. Επικοινώνησαν και ευχήθηκαν αλλά δεν μπόρεσαν να έρθουν στη συνάντηση οι: Ζωή Μιχαλοπούλου, Ζωή Μούσιου, Βιολέττα Παπαδοπούλου, Σωτηρία Τεπεκίδου, Κατερίνα Τσίχλα. Τις ευχές της έστειλε (από μακριά) η Χριστίνα Κελεσίδου.
Τα μέλη αποφάσισαν ότι οι συναντήσεις θα γίνονται ανά δεκαπενθήμερο, όπως πάντα ημέρα Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, και θα εναλλάσσεται η συζήτηση για ένα βιβλίο με τη συνάντηση και γνωριμία ενός συγγραφέα ή κάποια άλλη δράση. Για την καλύτερη λειτουργία της Λέσχης οι συναντήσεις θα γίνονται δια ζώσης (εφόσον το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες) ή όποτε απαιτείται διαδικτυακά.
Έτσι, την Τετάρτη στις 5 Οκτωβρίου προσκεκλημένος της Λέσχης είναι ο συγγραφέας και συλλέκτης πολεμικών-ιστορικών κειμηλίων κ. Βασίλειος Νικόλτσιος. Θέμα της εισήγησής του είναι "Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης: 26 Οκτωβρίου 1912".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου