23 Αυγούστου 2019

Συμπόσιο Αποφοίτησης Αναγνωστικής Περιόδου 2018-2019


Τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης ΕΡΤ3 αποχαιρέτησαν την όγδοη (2018-2019) αναγνωστική διαδρομή τους, μ' ένα συμπόσιο αναπόλησης και στοχασμού για τα όσα παρήλθαν, καθώς και προγραμματισμού για εκείνα που θα έρθουν. Έχοντας στο δισάκι της μνήμης εκατό σαράντα εννέα βιβλία ευελπιστούν να γίνουν σοφότεροι και να τα χιλιάσουν (τα βιβλία). Στο κλείσιμο του συμποσίου, που έλαβε χώρα εις ουζερί της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019, τα μέλη της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής ευχαρίστησαν τη δασκάλα τους Γεωργία Μακρογιώργου με μια μεταξένια εσάρπα -δημιούργημα τού μέλους της Λέσχης, της Χριστίνας ή Τζίνας (τώρα το μάθαμε) Κελεσίδου. Επίσης τα μέλη της (άτυπης) «Ομάδας Κομίτσας» ευχαρίστησαν το μέλος της Λέσχης Άννα Παντζή, την αδελφή της Γιώτα και τους φίλους της Λέσχης Μαρία και Θανάση Αρχοντάκη, για την (σχεδόν) κατ' έτος φιλοξενία στις ευάερες και ευήλιες οικίες τους, πλησίον της θαλάσσης κατά Κομίτσα μεριά, προσφέροντάς τους από έναν ανεμο-διώκτη κουνουπιών και μυγών (ανεμιστήρα). Το πειραχτήρι της Λέσχης, η Χριστίνα Βουμβουράκη, με τον θαλασσοπόρο Παντελή Τρακίδη μερίμνησαν ώστε το κάθε μέλος της Λέσχης να λάβει δώρο «αντάξιο» των ικανοτήτων, δεξιοτήτων και αδυναμιών του, για να ανταποκριθεί επαρκώς στις προκλήσεις του καλοκαιριού.
Από το συμπόσιο απουσίαζαν, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων οι: Αλέξης Αλεξίου, Δημήτρης Νικολούδης, Βιολέττα Παπαδοπούλου, Ελένη Παπαστεργιάδου και Κωνσταντίνα Χονδρογιάνη, καθώς και ο «συνήθης ύποπτος» Παύλος Νεράντζης. Όσες και όσοι απουσίαζαν θα λάβουν τα δώρα τους, με την έναρξη της νέας αναγνωστικής περιόδου 2019-2020.

Και του χρόνου!!!
Από αριστερά: Ρούλα Τσολακίδου, Γεωργία Μακρογιώργου (με το δώρο), Πέτρος Τανανάκης, Γιώργος Καλιεντζίδης, Μαρία Ντόντζη (μόλις διακρίνεται), Άννα Παντζή, Ανθή Καραμανλή, Ελένη Παπαστεργιάδου (στο βάθος)


Στην αριστερή πλευρά: Αρχοντούλα Διαβάτη (με το δώρο), Κλεοπάτρα Τσάκουρη (μόλις που διακρίνεται) και όρθια επιβλέπει η Χριστίνα Βουμβουράκη - Στη δεξιά πλευρά: Μαρίνα Πελτέκη, Ανθή Καραμανλή (με το δώρο), Άννα Παντζή, Μαρία Ντόντζη, Γιώργος Καλιεντζίδης, Πέτρος Τανανάκης, Χριστιάνα Βέλλου (στο βάθος)

Μαρία Ντόντση (με το δώρο)
Κλεοπάτρα Τσάκουρη (με το δώρο) σε πρώτο πλάνο
Από αριστερά: Άννα Παντζή, Ανθή Καραμανλή, Μαρίνα Πελτέκη (με το δώρο), Ντίνα Παπαδοπούλου και Κατερίνα Τσίχλα
Από αριστερά: Χριστιάνα Βέλλου, Ρούλα Τσολακίδου (με το δώρο), Γεωργία Μακρογιώργου
Νίκος Ματενίδης (με το δώρο), Αρχοντούλα Διαβάτη, Αντιγόνη Κούγια-Παπαδάκη, Παναγιώτα Κύττα, Κλεπάτρα Τσάκουρη, Χριστίνα Κελεσίδου
Ντίνα Παπαδοπούλου (με το δώρο), αριστερά της η Κατερίνα Τσίχλα, δεξιά της: Μαρίνα Πελτέκη, Ανθή Καραμανλή, Άννα Παντζή, Μαρία Ντόντση, Γιώργος Καλιεντίδης, Πέντρος Τανανάκης, Γεωργία Μακρογιώργου, Ρούλα Τσολακίδου (μόλις και διακρίνεται), Χριστιάνα Βέλλου

Από αριστερά: Αντιγόνη Κούγια Παπαδάκη, Παναγιώτα Κύττα (με το δώρο), Κλεοπάτρα Τσάκουρη
Από αριστερά: Μαρία Ντόντζη, Άννα Παντζή (με το δώρο), Μαρίνα Ντόντζη
Χριστίνα Κελεσίδου (με το δώρο)
Κατερίνα Τσίχλα (με το δώρο)
Χριστιάνα Βέλλου (με το δώρο), Ρούλα Τσολακίδου (κάτι ψάχνει)
Από αριστερά: Μαρίνα Πελτέκη, Ντίνα Παπαδοπούλου, Κατερίνα Τσίχα (με το δώρο), Έφη Πέτρου (ψάχνει το δώρο της)
Η Χριστιάνα Βέλλου διαβάζει το μήνυμα στο δώρο της Ρούλας Τσολακίδου. Η Γεωργία Μακρογιώργου χαμογελά.
Αντιγόνη Κούγια-Παπαδάκη (με το δώρο)

Χριστίνα Βουμβουράκη σε πρώτο πλάνο (κρύβει το δώρο της)


Νίκος Ματενίδης (διαβάζει το μήνυμα του δώρου του)
Παντελής Τρακίδης (με το δώρο του)
Γιώργος Καλιεντζίδης (υψώνει το δώρο του -όχι αυτό είναι του Παύλου Νεράντζη)Ο Γιώργος Καλιεντζίδης στέλνει το μήνυμα για την πρώτη συνάντηση της 9ης χρονιάς της Λέσχης (18 Σεπτεμβρίου 2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου