29 Ιανουαρίου 2023

«Πίσω από τον ήχο του νερού» μαζί με τη Γεωργία Τάτση

Στιγμές από τη συνάντηση της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου 2023

Από δεξιά: Γεωργία Τάτση, Ντίνα Παπαδοπούλου, Έφη Πέτρου, Κωνσταντίνα Χονδρογιάννη, Μαρία Ντόντση, Κλεοπάτρα Τσάκουρη

Από δεξιά: Αντιγόνη Κούγια-Παπαδάκη, Παναγιώτα Κύττα, Παρέσα Κουτσούρα, Κατερίνα Τσιάνου-Πανταζίδου, Άννα Βούλγαρη, Μαρία Πετρολιά-Αμανίτου, Ανδρέας Καρακόκκινος, Βικτωρία Καπλάνη

Από δεξιά: Άννα Βούλγαρη, Μαρία Πετραλιά-Αμανίτου, Ανδρέας Καρακόκκινος, Βικτωρία Καπλάνη, Σταυρούλα Αγίου, Μαρίνα Πελτέκη

Πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία "κρύβονταν"  «Πίσω από τον ήχο του νερού» (εκδ. Βακχικόν, 2022), τη νουβέλα της Γεωργίας Τάτση. Γι αυτό και η συνάντηση μαζί της δεν έλεγε να τελειώσει. Η Γεωργία Τάτση, αφού άκουσε τις γνώμες των μελών για το βιβλίο της, μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο γράφει τα βιβλία της, για το πώς ξεκινά τη συγγραφή ενός βιβλίου, για τους ήρωες και τις ηρωίδες των ιστοριών της, για το πώς επεξεργάζεται το υλικό της και το τι προσέχει. Η τοποθέτησή της γέννησε ερωτήσεις και τροφοδότησε έναν νέο κύκλο συζήτησης. Ήταν το 182 βιβλίο που διαβάσαμε, μέχρι σήμερα, στη Λέσχη και το πρώτο για το 2023.
Το βιβλίο πρότεινε το μέλος της Λέσχης η Ντίνα Παπαδοπούλου (Ευαγγέλου), που συνδέεται με τη συγγραφέα, με ένα από εκείνα τα νήματα που μόνο ο χρόνος ξέρει να δημιουργεί. Η Γεωργία Τάτση συμμετείχε ως βοηθός σκηνοθέτης, το 1989, στο συνεργείο της ΕΡΤ για το αφιέρωμα στον ποιητή Ανέστη Ευαγγέλου (1937-1994), της σημαντικής σειράς ντοκιμαντέρ «Τέχνη και Πολιτισμός». Σκηνοθέτης ο Γιώργος Παπαδάκη. Υπεύθυνοι της σειράς: ο ποιητής και δημοσιογράφος Σπύρος Κατσίμης και ο σκηνοθέτης Σταύρος Στρατηγάκος. Ευχαριστούμε Γεωργία Τάτση για το «Πίσω από τον ήχο του νερού» και τη συντροφιά της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου 2023. Ευχαριστούμε Ντίνα Παπαδοπούλου.

Η Γεωργία Τάτση γεννήθηκε το 1952 στο Κλειστό Άρτας. Από το 1965 ζει στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου - Τηλεόρασης Ευγενίας Χατζίκου και εργάστηκε στην ΕΡΤ από το 1976 ως το 2003. Έχει εκδώσει: τη νουβέλα «Πίσω από τον ήχο του νερού» (εκδόσεις Βακχικόν 2022), το μυθιστόρημα «Γάμπαρη Αμβρακικού» (εκδόσεις Γαβριηλίδης 2019) και τη νουβέλα «Χορός στα Ποτήρια» (εκδόσεις Γαβριηλίδης 2013 - υποψήφια για το Κρατικό Λογοτεχνικό Βραβείο Διηγήματος - Νουβέλας 2014), ενώ τα διηγήματά της «Γαλαζοαίματη» και «Η κλοτσιά της πεταλούδας» περιλαμβάνονται στα συλλογικά έργα Υπό σκιάν (Εκδόσεις των Συναδέλφων 2014, σε συνεργασία με την Εφημερίδα των Συντακτών) και HOTEL - Ένοικοι γραφής - Είμαστε όλοι μετανάστες (εκδόσεις Πατάκη 2007) αντίστοιχα.

Πηγή βιοεργογραφικού: https://ekdoseis.vakxikon.gr/

Πηγή φωτογραφιών: https://www.facebook.com/tatsiggΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου