7 Δεκεμβρίου 2016

Μορφωτικό Ίδρυμα ΕΣΗΕΜ-Θ: "Επίμονοι Θεσσαλονικείς" - Χάρης Βάρβογλης, 12/12/2016

Στον Χάρη Βάρβογληκαθηγητή του Τμήματος Φυσικής στο ΑΠΘ (Τομέας Αστρονομίας και Αστροφυσικής), αφιερώνει το  Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ την ενδέκατη εκδήλωση της σειράς με γενικό τίτλο «Επίμονοι Θεσσαλονικείς»
Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στις 19.00, στην αίθουσα του Ιδρύματος (Μορκεντάου 1, 1ος όροφος), ο δημοσιογράφος Νίκος Βολωνάκης θα μιλήσει  για τον φυσικό που επί δεκαετίες αντιλαμβάνεται ως μέρος της αποστολής του την ανάγκη να γίνονται διά της Ενημέρωσης κοινό κτήμα  τα επιτεύγματα και τα ευρήματα της επιστήμης του. Ο ίδιος ο Χ. Βάρβογλης θα μιλήσει με θέμα «Δημοσιογραφία και Φυσικές Επιστήμες». 
Οι  «Επίμονοι Θεσσαλονικείς» είναι προσωπικότητες που με την προσήλωσή τους στην παραγωγή έργου μέσα στο ασταθές (άλλοτε γόνιμο κι άλλοτε εχθρικό) περιβάλλον της νεότερης Θεσσαλονίκης κόμισαν χαρακτηριστικά στοιχεία στο πρόσωπο της και, με μια διαδικασία αλληλεπίδρασης, συνάρτησαν με αυτήν τη δική τους ταυτότητα. Μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί στον κύκλο αυτό ο εκδότης του περιοδικού «Εντευκτήριο» Γιώργος Κορδομενίδης, ο φωτοειδησεογράφος Γιάννης Κυριακίδης, ο αστροφυσικός Γιάννης Σειραδάκης, ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος, ο θεατρολόγος Νικηφόρος Παπανδρέου, ο μουσικός και συγγραφέας Σάκης Παπαδημητρίου, ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιώργος Κούδας, οι Γιατροί του Κόσμου (πολυϊατρείο Θεσσαλονίκης), ο συγγραφέας Σάκης Σερέφας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου