16 Απριλίου 2015

Θεατρική παράσταση : 'Αρρώστια Θανάτου", στο Θέατρο "Έξω από τα Τείχη", από 17 Απριλίου 2015

«Αρρώστια Θανάτου»,
Της Marguerite Duras.
Από την Παρασκευή 17 Απριλίου,
Στο Θέατρο Έξω από τα Τείχη.

17APR- 19Η παράσταση Αρρώστια Θανάτου στο Θέατρο Έξω από τα Τείχη

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Με ένα βαθιά ποιητικό ερωτικό έργο, την “Αρρώστια του Θανάτου” της Μαργκερίτ Ντυράς, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νεράντζη συνεχίζει το ρεπερτόριό του για τη θεατρική σαιζόν 2014 – 2015 το Θέατρο Έξω από τα Τείχη.
Η ιστορία: Μια αντισυμβατική ερωτική σχέση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Εκείνος την προσλαμβάνει να μείνει μαζί του σε ένα ξενοδοχείο δίπλα στη θάλασσα, ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίσει την αγάπη. Εκείνη αποδέχεται την πρόταση, αυτή τη σύμβαση, παρόλο που πολύ νωρίς διαπιστώνει ότι ο άνδρας αυτός δεν είναι ικανός να αγαπήσει καθώς έχει προσβληθεί από την «αρρώστια του θανάτου», την εμμονή δηλαδή, του να χάνει κάθε στιγμή του, κυνηγώντας πάντα μια επόμενη στιγμή που δεν έρχεται ποτέ …
Ένας απροσδιόριστος και αφηρημένος έρωτας ανάμεσα σε μία γυναίκα και έναν άντρα που φοβάται να αγαπήσει. Ένας δραματικός θεατρικός διάλογος που αρχίζει και τελειώνει σε έναν εντελώς άγνωστο τόπο, χωρίς ονόματα, ταυτότητες και προσδιορισμούς. Μία ερωτική πράξη που καθηλώνει όπως οι κοφτές «πινελιές», οι υπαινικτικές φράσεις και οι αλλεπάλληλοι συμβολισμοί. Το κείμενο της Ντυράς με ελλειπτικά σχήματα, σιωπές και υπονοούμενα, απαιτεί όπως η ίδια λέει μια σχεδόν ερωτική συνενοχή ανάμεσα στο κείμενο και τον αναγνώστη-θεατή, που να ξεπερνάει την απλή κατανόηση των προτάσεων και μόνο.
«Ρωτάει: πως θα μπορούσε να γεννηθεί το συναίσθημα της αγάπης…; Σας απαντά: από ένα λάθος, από μια ρωγμή στη λογική του σύμπαντος, ποτέ από τη θέληση…».
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Γιώργος Νεράντζης
Σκηνικά-κοστούμια: Αγγελική Ρελάκη
Φωτισμοί: Ελένη Χούμου
Παίζουν: Ελευθερία Τσάκουρη, Γιάννης Περδίκης
Info: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στο Θέατρο Έξω από τα Τείχη, Πανεπιστημίου 2 – Ευαγγελίστρια.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:10
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό 10€, Φοιτητικό και ανέργων 7€
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: 2310-210308 και 6937234894
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου