3 Απριλίου 2015

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Μπαρόκ όπερα σε τρεις πράξεις του Henry Purcell 3-5/4/2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Dido and Aeneas

Μπαρόκ όπερα σε τρεις πράξεις του Henry Purcell

Με την υποστήριξη του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Το Opera Studio Skull of Yorick Productions (Στούντιο Λυρικής Τέχνης) ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 από την καλλιτεχνική ομάδα Skull of Yorick Productions. Είναι το πρώτο του είδους του στη Θεσσαλονίκη και στα πλαίσιά του ανεβαίνουν οπερατικά έργα με συντελεστές νέους λυρικούς τραγουδιστές. Την προετοιμασία των καλλιτεχνών και την παραγωγή έχουν αναλάβει οι διεθνώς καταξιωμένοι καλλιτέχνες Κασσάνδρα Δημοπούλου και Φίλιππος Μοδινός, ιδρυτές του Opera Studio. 


Για την πρώτη σεζόν του 2015 το στούντιο θα παρουσιάσει ολοκληρωμένη την μπαρόκ όπερα του Henry Purcell "Dido and Aeneas" στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, σε συνεργασία με το International Research Laboratory of Performing Arts «AlmaKalma». Η παράσταση είναι πειραματική, ένα work in progress. Κινείται σε όλο τον εκθεσιακό χώρο του μουσείου και είναι διαδραστική.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:
Παρασκευή 3 Απριλίου στις 21:00
Σάββατο 4 Απριλίου στις 18:00
και Κυριακή 5 Απριλίου στις 12:30

Στον εκθεσιακό χώρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Είσοδος Ελεύθερη

Μουσική Διεύθυνση: Φίλιππος Μοδινός
Σκηνοθεσία: 
Γιάννης Μήτρου

Μουσική προετοιμασία: Κασσάνδρα Δημοπούλου, Φίλιππος Μοδινός.

Σολίστες: Dido: Χριστίνα Μαβίνη, Bellinda: Ιωάννα Κωνσταντοπούλου, Sorceress: Μαρία Καραμούζα, 2nd Woman/ 2nd Witch: Μαρίσσα Μπίλη, 1st Witch/ Spirit: Ελευθερία Λαγιόκαπα, Aeneas: Ιωάννης Νάκος, Sailor: Δημήτρης Βαλιώτης


Ensemble:  Ruth Jennifer Sutton (Witch), Σοφία Στυλιανού (Witch), Ιωάννης Αδαμίδης (Sailor)

Ηθοποιοί: Sebastian Tsifis, Αθανάσιος Μαργούτας, Ιωάννα Σκαντζέλη

Χορεύτρια: Rhiannon Morgan 
Μουσικοί: Φίλιππος Μοδινός (Κιθάρα), Κασσάνδρα Δημοπούλου (Τσέλλο), Αθηνά Καραμούζη (Βιόλα), Αλεξάνδρα Αχτσή (Βιολί), Αλμπινούτσα Μελισσάνθη Ελ Ντακάκ -Κουρκουλάκου (Βιολί)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου