10 Ιουλίου 2016

Παραμύθια που "μυρίζουν" θάλασσα

Καλοκαίρι, παραλίες, ταξιδάκια,
ας θυμηθούμε δυο ιστορίες φαντασίας που "μυρίζουν" θάλασσα! 

Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ 
Τζόναθαν Σουίφτ 

www.mygullivertravels.com/



"Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ" είναι ένα ταξιδιωτικό μυθιστόρημα με στοιχεία περιπέτειας και φαντασίας, μέσα από το οποίο όμως ο συγγραφέας σατιρίζει με έντεχνο τρόπο τα μειονεκτήματα και τους θεσμούς των "πολιτισμένων" κοινωνιών, τις οποίες έχουν διαμορφώσει τα ανθρώπινα πάθη και οι φιλοδοξίες.
( Εκδόσεις ΑΤΡΑΠΟΣ)


Ο Γκιούλιβερ λατρεύει τα ταξίδια. Μπαρκάρει ως γιατρός και αρμενίζει σε άγνωστες θάλασσες και εξωτικές χώρες: από τη Λιλιπούτη, τη χώρα των μικροσκοπικών ανθρώπων, έως τη Βροβδινγνάγη, τη χώρα των γιγάντων, και από τη Λαπούτα, το ιπτάμενο νησί, έως το Χουίχνχνμς, το βασίλειο όπου κυβερνούν τα άλογα έχοντας υπηρέτες τους ανθρώπους. (Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) 








"Η μικρή γοργόνα" είναι ένα από τα πιο γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Η μοίρα της μικρότερης θυγατέρας του παντοδύναμου βασιλιά της θάλασσας, που δέχεται πρόθυμα να θυσιάσει την ευτυχία και τη ζωή της ακόμα για την αγάπη ενός ανθρώπου, συγκινεί εδώ και γενιές τους φίλους των παραμυθιών. 
( Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) 

"Η Μικρή Γοργόνα", που δημοσιεύτηκε πρώτη φορά το 1837, ένα παραμύθι γεμάτο σπαραγμό για τον έρωτα χωρίς ανταπόκριση και για την αυτοθυσία, συνέβαλε στο να καθιερωθεί ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ως ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς παραμυθιών σε όλο τον κόσμο. Ο ίδιος ο Άντερσεν έλεγε «είναι το μόνο από τα έργα μου που με συγκινούσε όταν το έγραφα». (Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου