18 Σεπτεμβρίου 2017

Μορφωτικό Ίδρυμα ΕΣΗΕΜ-Θ: Επίμονοι Θεσσαλονικείς - Γιώργος Καζαντζής, 22/9/2017

Σε μια ιδιαίτερη μορφή της μουσικής, που έχει γράψει τη δική του ιστορία και διαδρομή στο σώμα της πόλης, τον Γιώργο Καζαντζή, αφιερώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ τη δέκατη τέταρτη εκδήλωση της σειράς με γενικό τίτλο «Επίμονοι Θεσσαλονικείς».
Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, στις 20.30, στην ταράτσα του κτηρίου της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρατηγού Καλλάρη 5, 4ος όροφος), ο συνθέτης θα ακούσει όσα έχουν να πούνε για τον ίδιο και το έργο του οι δημοσιογράφοι Γιάννης Τσολακίδης και Απόστολος Λυκεσάς και ο συγγραφέας Τέλλος Φίλης.
Θα ακολουθιήσει μια μικρή συναυλία - διαδρομή στο έργο του Γιώργου Καζαντζή, με αποσπάσματα από αγαπημένες συνθέσεις.
Κλαρίνο-μπανσούρι Σάκης Λάϊος, κόντρα μπάσο Δημήτρης Γουμπερίτσης, πιάνο Γιώργος Καζαντζής, τραγούδι- βοκαλισμοί Ελσα Μουρατίδου.
Οι «Επίμονοι Θεσσαλονικείς» είναι προσωπικότητες που με την προσήλωσή τους στην παραγωγή έργου μέσα στο ασταθές (άλλοτε γόνιμο κι άλλοτε εχθρικό) περιβάλλον της νεότερης Θεσσαλονίκης κόμισαν χαρακτηριστικά στοιχεία στο πρόσωπό της και, με μια διαδικασία αλληλεπίδρασης, συνάρτησαν με αυτήν τη δική τους ταυτότητα. Μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί στον κύκλο αυτό ο εκδότης του περιοδικού «Εντευκτήριο» Γιώργος Κορδομενίδης, ο φωτοειδησεογράφος Γιάννης Κυριακίδης, ο αστροφυσικός Γιάννης Σειραδάκης, ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος, ο θεατρολόγος Νικηφόρος Παπανδρέου, ο μουσικός και συγγραφέας Σάκης Παπαδημητρίου, ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιώργος Κούδας, οι Γιατροί του Κόσμου (πολυϊατρείο Θεσσαλονίκης), ο συγγραφέας Σάκης Σερέφας, ο πρώην καθηγητής του Τμήματος Φυσικής στο ΑΠΘ (Τομέας Αστρονομίας και Αστροφυσικής) Χάρης Βάρβογλης, ο μουσικός Ηλίας Ζάικος, ο συνθέτης Πάρις Παρασχόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου