9 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΕΡΤ-3 στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εγκαινιάστηκε το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017, το Περίπτερο της ΕΡΤ3 στην 82η Δ.Ε.Θ, παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, της Υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου, του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλη Κόκκαλη, βουλευτών, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, δημάρχων, εκπροσώπου του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΤ ΑΕ, Βασίλη Κωστόπουλου, του Γενικού Διευθυντή της ΕΡΤ3 Αλέξανδρου Κάντερ Μπαξ, εκπροσώπων Αρχών και φορέων, μελών του ΣΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και των εργαζομένων της ΕΡΤ3.
Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο της ΕΡΤ ειδικά στον Πολιτισμό και την ενημέρωση, ευχήθηκε «καλή δύναμη» στη διοίκηση και στους εργαζόμενους και ειδικά για την ΕΡΤ3 με τον ιστορικά ξεχωριστό της ρόλο στην ιδιαίτερη συμβολή στην ενημέρωση του κοινού,  στον Πολιτισμό και την ανάπτυξη της περιφέρειας.
Για τη συμβολή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στον Πολιτισμό μίλησε  και η Υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, ευχαριστώντας την ΕΡΤ και ειδικά την ΕΡΤ3 που, όπως είπε,  έχει να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιφέρεια, αναδεικνύοντας το πλούσιο έργο των πολιτιστικών φορέων στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλη την επικράτεια, όπου υπάρχουν «φλόγες Πολιτισμού».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε, Βασίλης Κωστόπουλος, με αφορμή και την κάλυψη από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα, τόνισε ότι η ΕΡΤ είναι ένας ισχυρός φορέας μετάδοσης της αλήθειας. Σε ότι αφορά τον ρόλο της ΕΡΤ3 ευχήθηκε να μην είναι μόνο «για την περιφέρεια, από την περιφέρεια» αλλά και για την Αθήνα, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «έχει δυναμική αναβάθμισης».
Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3 Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την προσπάθεια που καταβάλλουν, ώστε η ΕΡΤ3 να είναι παρούσα στα μεγάλα γεγονότα αλλά και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης.
Το Περίπτερο επισκέφτηκαν στην πρώτη ημέρα της λειτουργίας του ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Καπέλιος και ο αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Μιλτιάδης Πουρσανίδης, καθώς και επισκέπτες της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 
Στο χώρο του Περιπτέρου (απέναντι από το Περίπτερο 1) λειτουργεί ραδιοφωνικό στούντιο και φιλοξενούνται μουσειακά εκθέματα από την ιστορία της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, έκθεση με αρχειακό υλικό της ΕΡΤ3 και πραγματοποιούνται δράσεις κοινωνικού περιεχομένου και εκδηλώσεις.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου