10 Σεπτεμβρίου 2017

Η λέξη (39.2) της Χριστίνας Βουμβουράκη (Σεπτέμβριος 2017): "τα πουλιά"

Η λέξη του μήνα



Αγαπημένα πουλιά: τα μπεκατσόνια από την ταινία «Ας περιμένουν οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ!» (1998),
σε σενάριο και σκηνοθεσία Σταύρου Τσιώλη.

Διαβάζουμε σχετικά με την ταινία στο ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ:

Οι γυναίκες να περιμένουν στη Θάσο. Οι άντρες να χτυπιούνται από τα βέλη του έρωτα και να παρεκτρέπονται από την πορεία τους. Να καθυστερούν, να πέφτουν σε μελαγχολία, να κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας. Και πάλι να φεύγουν.  Χαλυβουργεία, Βόλβη, Λουτρά Νέας Απολλωνίας, Σταυρός, Ασπροβάλτα, Πόρτο Καρράς. Αργύρης Μπακιρτζής, Γιάννης Ζουγανέλης, Σάκης Μπουλάς. Τρία μπατζανάκια στα πρόθυρα ερωτικής νευρικής κρίσης. Παοκτσήδες και Αεκτσήδες, Πασοκτσήδες και Νεοδημοκράτες. Μακεδόνες και Χαμουτζήδες. Υπό τη συνοδεία σκυλοδακουλτουριάρικων τραγουδιών που σχολιάζουν τα γεγονότα.

Βλέπουμε το επίμαχο απόσπασμα συζήτησης που αφορά το ενδεχόμενο της επιστροφής των τριών πρωταγωνιστών στις γυναίκες τους :
 

Και για το τέλος, μια δημιουργία S.theta από την Έκθεση ΑΓΑΠΕΣ που φιλοξενήθηκε στο TABYA, τον περασμένο Φεβρουάριο. Πρόκειται για μια γραφιστική απεικόνιση της ατάκας «Σαν τα μπεκατσόνια θα πάμε...» σε συνέχεια της περιγραφής «τα καημενούλια τα μπεκατσόνια, ήρθαν από την Αφρική και πού να ‘ξεραν τι τα περιμένει».

20 Αυγούστου ξεκίνησε η κυνηγετική περίοδος, τον Οκτώβρη θα καταφτάσουν οι πρώτες μπεκάτσες, Το νου σας μπεκατσόνια και φιλιά στην Αφρική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου