5 Απριλίου 2016

EΡΤ3 - Πανελλήνια Ημέρα Προσφύγων - Συγκέντρωση αγαθών


      ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΡΙΑ    
      
                               ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ- ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΓΓΕΛΑΚΗ 2, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 546 36, ΤΗΛ: 2310 299541  FAX: 299550
Email : press.ert3@ert.gr


Θεσσαλονίκη, 4 Απριλίου 2016
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΡΤ3 τιμά την Πανελλήνια Ημέρα Προσφύγων
Σαν τον πρόσφυγα...


Η  ΕΡΤ3 με αφιερώματα, ειδικά ένθετα και εκπομπές τιμά, Τρίτη, 5 Απριλίου, την Πανελλήνια Ημέρα Προσφύγων, που αποκτά πλέον ουσιαστικό περιεχόμενο καθώς το προσφυγικό ζήτημα έχει λάβει δραματικές διαστάσεις.Κατά τη διάρκεια της ημέρας τόσο οι ραδιοφωνικές όσο και οι τηλεοπτικές ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ3 αφιερώνουν μέρος του προγράμματος τους στην προσφυγική κρίση, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται τους τελευταίους μήνες η χώρα μας.
Στο πλαίσιο αυτό μεταδίδεται στις 22:00 η ειδική εκπομπή αφιερωμένη στο προσφυγικό ζήτημα «Σαν τον πρόσφυγα» με τη Δώρα Αυγέρη. Νωρίτερα, στις 20:00, μεταδίδεται σε επανάληψη η εκπομπή «Υγεία» με τη Λέλα Κεσίδου από την Ειδομένη και στις 23:30, το ντοκιμαντέρ «Ξένη Χώρα» παραγωγής ΕΡΤ3, σε σενάριο Φανής Τουπαλγίκη και σκηνοθεσία Κυριακής Μάλαμα.
Η ΕΡΤ3 είχε αφιερώσει στους πρόσφυγες και την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 σε έναν τηλεοπτικό μαραθώνιο με τίτλο: «Οι πρόσφυγες είμαστε εμείς, όλοι μας».


Συνεχίζεται η συγκέντρωση αγαθών για τους πρόσφυγες

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΡΤ3, εκτός από τον ενημερωτικό της ρόλο στο ζήτημα, από τον Αύγουστο του 2015 συγκεντρώνει αγαθά για τους πρόσφυγες, στο πλαίσιο των δράσεων της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
Η συγκέντρωση τροφίμων (βρεφικά γάλατα και γάλατα μακράς διάρκειας, βρεφικές τροφές σε βαζάκια και παιδικές τροφές,  μπισκότα,  κονσέρβες, κλπ), ειδών προσωπικής υγιεινής (πάνες για μωρά και ενήλικες, μωρομάντηλα, κλπ), γίνεται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8:00 έως τις 17:00, στο κτίριο του 9.58fm του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ3, στην οδό Αγγελάκη 6.
Εκτός από τις εθελοντικές οργανώσεις, με τις οποίες συνεργάζεται η ΕΡΤ3 προκειμένου να γίνεται η διανομή των αγαθών, κάθε Παρασκευή γίνονται απευθείας δρομολόγια φορτηγού της ΕΡΤ3 στην Ειδομένη και τα Κέντρα Φιλοξενίας Νέας Καβάλας, Χέρσου και στη Βέροια, καθώς και όπου υπάρχουν ανάγκες.
Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν, μπορούν να καλούν για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 2310299541 & 2310299582.

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου