22 Οκτωβρίου 2015

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συνεχίζει την πορεία του




Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, μετά από τρίμηνη ανασύνταξη των δυνάμεών του, συνεχίζει την πορεία του, και μας παρουσιάζει από την πολύτιμη συλλογή των 1.800 έργων του. Την τελευταία πενταετία πραγματοποιήθηκαν, στα 4.000 τ.μ. των Μουσειακών χώρων του, 87 εκθέσεις της μόνιμης συλλογής του και φιλοξενούμενες εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Το ίδιο χρονικό διάστημα, περισσότερες από 400 παράλληλες εκδηλώσεις (μαθήματα τέχνης και πολιτισμού, μουσικές εκδηλώσεις, θέατρο, διαλέξεις αρχιτεκτονικού και βιομηχανικού σχεδιασμού κ.ά.), πολυάριθμα σχολικά προγράμματα, εκπαιδευτικά εργαστήρια, εργαστήρια για άνεργους και για μετανάστες συμπληρώνουν την 35χρονη προσφορά του μουσείου. 
Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ξεχώρισε για τις πρωτοποριακές του δράσεις και για την προσφερόμενη δυνατότητα άσκησής μας σε πολυεπίπεδη αισθητική παιδεία και μόρφωση. Στο πλαίσιο της κοινωνικής παρουσίας και συνεργασίας του, φιλοξενεί τη Λέσχη Ανάγνωσης της ΕΡΤ3, από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της, από το Σεπτέμβριο του 2011, στο όμορφο και φιλόξενο cafe του Μουσείου, κάθε δεύτερη Τετάρτη.   
Στη νέα αυτή εκκίνηση του Μουσείου, με μεγαλύτερη τη δική μας συμμετοχή, ας είναι, λοιπόν, πάντα ούριος ο άνεμος στα πανιά της δημιουργικής του κατάθεσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου