13 Δεκεμβρίου 2015

Έπαινος




Όλα ξεκίνησαν ξαφνικά σε μια ταβέρνα, λίγο μετά τη συνάντησή μας με τη συγγραφέα Κάλλια Παπαδάκη (τρίτη από δεξιά) και την κουβέντα της Λέσχης Ανάγνωσης για το βιβλίο της Δενδρίτες. Ο Νίκος Ματενίδης άρχισε να αφιερώνει, συνδυάζοντας, όπως πάντα, μέρος της ιστορίας του βιβλίου, σκηνές από κινηματογραφικές ταινίες και την ιστορία της μουσικής. Ήθελε να πλέξει το εγκώμιο στην Μαρία Ντόντση (μόλις διακρίνεται, με την λευκή μπούζα), η οποία μιλώντας για το βιβλίο αναφέρθηκε στις φωτογραφίες σημαντικών Αμερικανών φωτογράφων των αρχών του περασμένου αιώνα, όπου αποτυπώνεται μέρος της δημιουργίας του αμερικανικού ονείρου. Και τούτο άρεσε πολύ στον Νίκο.
Ο ρητορικός του ενθουσιασμός συνεχίστηκε, γι΄αυτό και μετακινήθηκε προς την θέση της Μαρίας και στάθηκε ακριβώς πίσω της, για να τον ακούει καλύτερα. Έτσι, όμως τον άκουγαν καλύτερα και οι άλλοι θαμώνες της ταβέρνας, οι οποίοι, γοητευμένοι από τη δημιουργική έμπνευση του Νίκου, όταν έφευγαν ρωτούσαν για το λόγο της παρουσίας μας στην ταβέρνα.  Είναι ολοφάνερη η έκπληξη της Κάλλιας Παπαδάκη...
η οποία και συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της αγόρευσης του Νίκου. Ειρήσθω εν παρόδω, η Μαρία, όπως κι εσείς διαπιστώνετε, μη αντέχοντας άλλο τον έπαινο του Νίκου προς αυτήν, από αμηχανία δοκιμάζει το τζατζίκι που της πρόσφερε η Ανθή και το βρίσκει πολύ νόστιμο, γι' αυτό και η Ανθή ετοιμάζεται να χειροκροτήσει, αφού ακουμπήσει το πιάτο στο τραπέζι.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου