4 Μαρτίου 2016

Η ΕΡΤ3 στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με το «Καλημέρα Γειτόνισσα» της Τάνιας Χατζηγεωργίου




[Διαβάζουμε στο Δελτίο Τύπου της ΕΡΤ3

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


To ντοκιμαντέρ «Καλημέρα Γειτόνισσα» της ΕΡΤ3
στο  18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Με το ντοκιμαντέρ «Καλημέρα Γειτόνισσα», συμμετέχει η ΕΡΤ3 στο επίσημο πρόγραμμα του 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που διοργανώνεται από τις 11 έως τις 20 Μαρτίου 2016.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της ενότητας «Μικρές αφηγήσεις», προγραμματίζονται οι εξής προβολές:

-         Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016, στις 20:00,
στην αίθουσα Παύλος Ζάννας  στο Ολύμπιον
-         Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016, στις 15:00,
στην αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη, στην Αποθήκη Δ΄ στο Λιμάνι.

Το ντοκιμαντέρ «Καλημέρα Γειτόνισσα», ταξιδεύει τον θεατή στη νησίδα του Αιγαίου πελάγους, Κίναρο, 18 ναυτικά μίλια ανατολικά της Αμοργού, στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων. Τρεις άνθρωποι, ένας τόπος, ένα όνειρο. Η  Ρηνιώ δίνει μια υπόσχεση να μην αφήσει τον τόπο που γεννήθηκε  μόνο του. Στο «ταξίδι» της επιστροφής   την ακολουθούν ο άνδρας και ο γιος της . Η ζωή  όμως έχει άλλα σχέδια... Ο  φακός παρατηρεί  την καθημερινότητα και τον αγώνα  της Ρηνιώς να κρατήσει  ζωντανά τα χώματα που γεννήθηκε  και περπάτησαν οι άνθρωποί της.
Η σκηνοθέτρια, Τάνια Χατζηγεωργίου, καταγράφει  μέσα από τη δική της ματιά, ενσωματώνοντας την κάμερα στη σχέση της  με την πρωταγωνίστρια και αφήνει τα γεγονότα να κυλήσουν μέσα σε πραγματικό χρόνο. Το μοντάζ είναι της Σόνιας Μπρέλλου και η πρωτότυπη μουσική του Κώστα Βαπορίδη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου