29 Μαρτίου 2016

Ας μιλήσουμε για τους bookarazzi

Εσείς διαβάζετε μετακινούμενος στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; Αν ναι, τότε είστε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των μελών ενός γκρουπ στο Facebook που ονομάζεται «Τι διαβάζουν οι άνθρωποι στο μετρό και στο λεωφορείο; Ε;» Πρόκειται για ένα γκρουπ με αποστολή την φωτογράφηση και κοινοποίηση της παρουσίας επιβατών-αναγνωστών στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Κάθε φωτογραφία είναι και ένα μινι-ρεπορτάζ: πού, πότε, τι διαβάζει ο αναγνώστης -είναι στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται συνήθως στις αναρτήσεις.

H Φωτογραφία του Reinier Gerritsen αποτυπώνει 
με ανάλογο τρόπο αναγνώστες στο μετρό τ
ης Νέας Υόρκης. 
Πηγή: http://www.mymodernmet.com/

Οι κανόνες σύμφωνα με τον διαχειριστή: 

συνοδευμένες με σύντομες περιγραφές του βιβλίου Πηγή: www.lifo.gr

  "Τι ποστάρουμε (σ.σ. δημοσιεύουμε): Τι διαβάζουν οι άνθρωποι (οι άλλοι άνθρωποι, όχι εμείς) στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία, τρένα, αεροπλάνα, πλοία, τελεφερίκ, οδοντωτούς, καραβάνια από καμήλες —οι μεμονωμένες καμήλες είναι μέσο μεταφοράς αλλά όχι μαζικής— και όλα τα υπόλοιπα) αλλά και γενικότερα σε δημόσιους χώρους (πάρκα, πλατείες, καφέ κ.λπ.) Πού, πότε, ποιο βιβλίο, τίνος συγγραφέα. Ει δυνατόν, και μια στοιχειώδη περιγραφή του αναγνώστη (φύλο, ηλικία). Φωτογραφία προαιρετική, με το πρόσωπο του αναγνώστη να φαίνεται ή όχι (βλέπε τελευταία παράγραφο)."


Η ομάδα σήμερα αριθμεί 23.184 μέλη.

 ΠΡΟΣΟΧΗ: Το κείμενο του διαχειριστή κλείνει με αναφορά για το εάν φαίνεται ή όχι το πρόσωπο του αναγνώστη στη φωτογραφία. Για να φαίνεται το πρόσωπο του αναγνώστη στη φωτογραφία, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, για τα ενήλικα άτομα απαιτείται η άδειά τους και για τα ανήλικα η γραπτή άδεια του γονέα ή κηδεμόνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου