2 Μαρτίου 2017

Bιβλία και συγγραφείς στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

 «Στη μυθοπλασία ο σκηνοθέτης είναι Θεός. Στο ντοκιμαντέρ ο Θεός είναι ο σκηνοθέτης»
 Άλφρεντ Χίτσκοκ

Τι είναι ντοκιμαντέρ;
 
Όσο γυρίζονται ντοκιμαντέρ, η ερώτηση επανέρχεται. Και κάθε φορά η απάντηση αλλάζει. Η συζήτηση για το ντοκιμαντέρ σε παγκόσμιο επίπεδο έχει αναζωπυρωθεί. Το είδος αναπτύσσεται, υποείδη ξεπροβάλλουν διαρκώς και οι ειδικοί συγκλίνουν στο ότι είναι τρομακτικά δύσκολο να περιορίσει κανείς σε ταμπέλες μια κινηματογραφική δύναμη που διευρύνεται και εξελίσσεται με ταχύτητα αντίστοιχη της πραγματικότητας που την τροφοδοτεί.
 
Αποκαλυπτικό, εθνογραφικό, δημοσιογραφικό, ιστορικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, ποιητικό, δημιουργικό, πειραματικό, κοινωνικό, ανθρωποκεντρικό, σύνθεση ειδών. Τι είναι ντοκιμαντέρ σήμερα; Οι απαντήσεις άπειρες και προκύπτουν από τις ίδιες τις ταινίες. 


Χ.Β.
 
19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης / 3-12 Μαρτίου 2017


Ανατρεπτικοί δημιουργοί, νέες ενότητες, πρωτότυπα αφιερώματα, 213 ντοκιμαντέρ (μικρού και μεγάλου μήκους) από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και 64 ελληνικές παραγωγές, η Αγορά Ντοκιμαντέρ και μια σειρά από ξεχωριστές παράλληλες εκδηλώσεις. 

Για πρώτη φορά φέτος το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης καθιερώνει Επίσημο Διαγωνιστικό πρόγραμμα με 12 ταινίες -τρεις εκ των οποίων ελληνικές- που διαγωνίζονται για τον «Χρυσό Αλέξανδρο» (με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, χορηγία του Δήμου Θεσσαλονίκης) και το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής (με χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ, χορηγία της ΕΡΤ).

Ας δούμε, όπως συνηθίζουμε  τις ταινίες βιβλιοφιλικού ενδιαφέροντος που εντοπίσαμε στο πρόγραμμα:  
 
ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Το 1970 και καθώς οι μεθυστικές μέρες της δεκαετίας του ’60 έφταναν στο τέλος τους, ο 19χρονος Ουΐλιαμ Πάουελ έγραψε ένα από τα πιο διαβόητα βιβλία που κυκλοφόρησαν ποτέ. Μανιφέστο και μαζί εγχειρίδιο για το «μαγείρεμα» μιας βόμβας, ο Τσελεμεντές του Αναρχικού πούλησε πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Σήμερα, στα 65 του, ο Πάουελ παλεύει να συλλάβει τη ζημιά που προξένησε το βιβλίο, αφού δεν σχετίστηκε μόνο με πράξεις διαμαρτυρίας, αλλά και με τη βία της τρομοκρατίας. Μια προειδοποίηση για τη νεανική επαναστικότητα και τις απρόβλεπτες συνέπειές της, και μαζί μια ανθρώπινη ιστορία για έναν άνδρα στο τέλος της ζωής του που παλεύει με το παρελθόν του.

ΣT.TOPNEΣ:
Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017 - 13:30 | ID:463
OΛYMΠION:
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 - 23:00 | ID:717


Αντλώντας από το διεθνώς αναγνωρισμένο ομότιτλο βιβλίο του Άντρου Φάινσταϊν, η ταινία αποκαλύπτει πώς το διεθνές εμπόριο όπλων –με τη συνενοχή κυβερνήσεων, μυστικών υπηρεσιών, ανακριτικών και εισαγγελικών οργάνων, και κατασκευαστών, εμπόρων και πρακτόρων όπλων– καθορίζει οικονομικές και εξωτερικές πολιτικές, υπονομεύει τη δημοκρατία και σκορπίζει τον πόνο. Μέσα από εξονυχιστική έρευνα και προσεγγίζοντας επικίνδυνα μέρη αλλά και λαμπρούς στοχαστές (όπως τον αείμνηστο Εδουάρδο Γκαλεάνο), ο σκηνοθέτης με το χαρακτηριστικό ύφος φανερώνει το πώς χτίζεται η πραγματικότητά μας και προτείνει εναλλακτικές για την έξοδο από αυτή τη φρίκη.

ΣT.TOPNEΣ:
Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017 - 23:00 | ID:167
TZ.KAΣΣABETHΣ:
Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017 - 18:00 | ID:855

ΑΝΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


Με μια αφήγηση που αποτελείται εξ ολοκλήρου από τα λόγια του συγγραφέα Τζέιμς Μπόλντουϊν (1924- 1987), από προσωπικές του εμφανίσεις και από το κείμενο του τελευταίου του βιβλίου, Remember This House, που έμεινε ημιτελές, το ντοκιμαντέρ αυτό που βρέθηκε υποψήφιο για Όσκαρ είναι η επιτομή του «black power». Μιλώντας για τους τραγικούς θανάτους των ηγετών του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα Μάλκομ Εξ, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και Μέντγκαρ Έβερς, καταδεικνύει το πώς η εικόνα (και η πραγματικότητα) των μαύρων στη σημερινή Αμερική είναι κατασκευασμένη και επιβεβλημένη.

OΛYMΠION:
Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017 - 23:00 | ID:217

ΜΝΗΜΗ/ΙΣΤΟΡΙΑ


Ενας κινηματογραφικός περίπατος στην πολυτάραχη ζωή και στο πλούσιο έργο της συγγραφέως Άλκης Ζέη. Μια ζωή που κουβαλάει μέσα της ολόκληρη την ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα κι ένα έργο που έχει αναγνωριστεί διεθνώς και συνεχίζει να αναγνωρίζεται, επηρεάζοντας πολλές γενιές ανθρώπων. Η Άλκη Ζέη εξομολογείται, καθώς τη συνοδεύουν στο μοντάζ και οι μαρτυρίες της αδελφής της, Ελένης Κόκκου, και των αγαπημένων φίλων και συνοδοιπόρων της,του σκηνοθέτη Μάνου Ζαχαρία και του ποιητή Τίτου Πατρίκιου. 

T.MAPKETAKH:
Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017 - 20:00 | ID:636
TZ.KAΣΣABETHΣ:
Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017 - 13:00 | ID:853


Κατά μήκος των δρόμων της Ισπανίας, κρυμμένοι πίσω από ατελείωτες σειρές πεύκων, βρίσκονται οι ανώνυμοι τάφοι περισσότερων από εκατόν είκοσι χιλιάδες θύματα του καθεστώτος του Φράνκο. Ανάμεσα σ’ αυτά βρίσκεται κι ο διασημότερος ποιητής της Ισπανίας, ο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, που έγινε σύμβολο και του κινήματος για την ιστορική μνήμη και του κινήματος ΛΟΑΤ. Μια ανεπανάληπτη μελέτη της ανεξερεύνητης ιστορίας της καταπίεσης των ΛΟΑΤ κατά τη διάρκεια του ισπανικού φασισμού, που γίνεται μέρος της μεγάλης ανθρωπιστικής μάχης για τη δικαίωση των θυμάτων του Φράνκο. Αλλά πώς ξεθάβει μια χώρα ένα παρελθόν που καταστέλλεται ενεργά;

Π. ΖΑΝΝΑΣ:
Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017 - 22:15 | ID:227
T.MAPKETAKH:
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017 - 18:45 | ID:935


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ


Η ταινία αναφέρεται στη ζωή και το έργο του μεγάλου βυζαντινού φιλοσόφου Γεώργιου Πλήθωνα Γεμιστού, που έζησε στην τελευταία περίοδο της υστεροβυζαντινής πνευματικής ζωής. Ένθερμος υπερασπιστής της φυσικής και πολιτισμικής συνέχειας του ελληνισμού, «Έλληνες εσμέν το γένος, ως η τε φωνή και η πάτριος παιδεία μαρτυρεί», αφιέρωσε όλη του τη διδασκαλία σ’ αυτό το σκοπό. Ο φακός, ακολουθώντας τα βήματα του Φιλοσόφου, προσπαθεί να φωτίσει τις άγνωστες πτυχές της ζωής του και την πολιτική του στάση απέναντι στα ιστορικά και εθνικά ζητήματα του Βυζαντίου.

Π.ΖΑΝΝΑΣ:
Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017 - 18:15 | ID:825
Π.ΖΑΝΝΑΣ:
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017 - 14:30 | ID:923


O γερμανοτραφής ηθοποιός και σκηνοθέτης Ακύλλας Καραζήσης, που ζει στην Ελλάδα για πάνω από είκοσι χρόνια, διεισδύει στον κόσμο του Αυστρο-Ούγγρου συγγραφέα Έντεν φον Χόρβατ, μέσα από το έργο του Πίστη, αγάπη, ελπίδα, το οποίο αναφέρεται στην περίοδο του Μεσοπολέμου στην Αυστρία. Οι ομοιότητες με τη σημερινή Ελλάδα είναι εμφανείς. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τη δημιουργική διαδικασία από τις πρώτες πρόβες μέχρι την πρεμιέρα, όπου ξεδιπλώνεται μια διδασκαλία υψηλού επιπέδου, σε μια παράσταση στην οποία το θέατρο και η ζωή συναντιούνται και ενώνονται.


T.MAPKETAKH:
Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017 - 20:15 | ID:336
T.MAPKETAKH:
Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017 - 15:15 | ID:534


Ο Περικλής Κοροβέσης είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος και ακτιβιστής που φυλακίστηκε και βασανίστηκε κατά την διάρκεια της δικτατορίας στην Ελλάδα την δεκαετία του ’70. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Ανθρωποφύλακες, μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και έκανε παγκοσμίως γνωστές τις αγριότητες και τις μεθόδους βασανιστηρίων της Χούντας. Το Σκέφτομαι τα κορίτσια που αγάπησαν είναι ένα πειραματικό ντοκιμαντέρ που, μέσα από ένα ταξίδι στη δυτική ελλάδα, εξερευνά ποιος είναι ο Περικλής σήμερα, τη ζωηρή του προσωπικότητα και την ανατρεπτική του διάθεση για ζωή.

Π. ΖΑΝΝΑΣ:
Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017 - 20:00 | ID:526
T.MAPKETAKH:
Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017 - 13:00 | ID:633


Αξίζει να σημειωθεί ότι με πέντε ντοκιμαντέρ θα συμμετάσχει η δημόσια Τηλεόραση στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, τα ντοκιμαντέρ εσωτερικής παραγωγής ΕΡΤ, «Η Ιστορία είμαι εγώ–Ανδρέας Λεντάκης» του Μένου Δελιοτζάκη και «Γιάννης Καστρίτσης: Ο άνθρωπος και ο ίσκιος του» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν στο επίσημο πρόγραμμα , στις κατηγορίες Μνήμη/Ιστορία και Καλειδοσκόπιο, αντιστοίχως.Επίσης, το ντοκιμαντέρ εσωτερικής παραγωγής της ΕΡΤ «Πίσω δεν γυρνάω» της Φλώρας Πρισιμιτζή, καθώς και τα ντοκιμαντέρ, παραγωγής ΕΡΤ, «Δεύτερη ζωή» της Νικόλ Αλεξανδροπούλου από τη σειρά «Από αγκάθι…ρόδο», και «Τέσσερις διαστάσεις και μία λάμπα» του Θανάση Νεοφώτιστου, από τη σειρά «Ες αύριον τα σπουδαία», έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν στη κατηγορία Ελληνικό Πανόραμα.

 
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΤΖΟΝ ΜΠΕΡΤΖΕΡ:
 
Ένα έκτακτο αφιέρωμα στον Τζον Μπέρτζερ οργάνωσε το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, δύο μόλις μήνες μετά το θάνατό του. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει την προβολή δύο ντοκιμαντέρ, μια έκθεση ζωγραφικής και μια ειδική εκδήλωση, σε συνεργασία με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.
Ο Τζον Μπέρτζερ γεννήθηκε στις 5 Νοεμβίου του 1926 στο Λονδίνο, σπούδασε ζωγραφική, άρχισε την καριέρα του ως ζωγράφος, αλλά πολύ γρήγορα πέρασε στην τεχνοκριτική και τη λογοτεχνία. Έγραψε μυθιστορήματα, δοκίμια για την τέχνη και την πολιτική, ποιήματα, φιλοσοφικές πραγματείες, σενάρια και θεατρικά. Το 1972 άλλαξε τα δεδομένα του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ με την εκπομπή του BBC «Ways of Seeing », η οποία διασκευάστηκε σε βιβλίο και επηρέασε καθοριστικά τη θεωρία της τέχνης, αλλά και την εξέλιξη της ζωγραφικής, της φωτογραφίας και του κινηματογράφου. Την ίδια χρονιά, κέρδισε το λογοτεχνικό βραβείο Μπούκερ για το μυθιστόρημά του «G, το ταξίδι». Μοιράστηκε το χρηματικό έπαθλο με την οργάνωση των Μαύρων Πανθήρων ξεσηκώνοντας θύελλα. Έπαιξε καίριο ρόλο στο ελβετικό Νέο Κύμα με τα σενάρια των ταινιών του Αλάν Τανέρ, διατύπωσε πρωτοποριακές θεωρίες για τη φωτογραφία, και συμμετείχε ως ηθοποιός σε κινηματογραφικές ταινίες. Τα τελευταία χρόνια δημιούργησε, με την κόρη του Κάτια, ένα αταξινόμητο «θεατρικό δοκίμιο» το οποίο παρουσίασε ο ίδιος στο Φεστιβάλ της Αβινιόν και στο Μουσείο Πράντο. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’70, ζούσε ταπεινά, σ’ ένα μικρό χωριό των γαλλικών Άλπεων, ακολουθώντας την καθημερινή ζωή των κτηνοτρόφων, γράφοντας ασταμάτητα και παρεμβαίνοντας με τα άρθρα και τα βιβλία του στο παγκόσμιο πολιτικό και καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.

Πέθανε στο Παρίσι στις 2 Ιανουαρίου 2017.


Τέχνη, πολιτική και μοτοσικλέτες: Το Τζον Μπέρτζερ ή Η τέχνη του βλέμματος είναι ένα μύχιο πορτρέτο του εκλιπόντος συγγραφέα και τεχνοκριτικού, που γυρίστηκε με αφορμή τα 90ά του γενέθλια. Ο Μπέρτζερ, που καταπιάστηκε μ’ ένα ασύλληπτο φάσμα θεμάτων και μορφών τέχνης, δεν έχασε ποτέ την πίστη του και το ενδιαφέρον του για τον δημιουργικό διάλογο, που για δεκαετίες τον οδήγησαν στις πιο ασυνήθιστες καλλιτεχνικές συνεργασίες. Έτσι κι αυτό το ντοκιμαντέρ, φτιαγμένο σαν ένα διαλογικό πορτρέτο, ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση στη βιογραφία. Ο Τζον Μπέρτζερ, στον αγαπημένο του ρόλο του αφηγητή, μας οδηγεί στη σημερινή του τέχνη του βλέμματος.

TZ.KAΣΣABETHΣ:
Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017 - 17:30 | ID:155
.Π.ΖΑΝΝΑΣ:
Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017 - 15:00 | ID:224

Οι εποχές στο Κενσί: Τέσσερα πορτρέτατου Τζον Μπέρτζερ / Κόλιν Μακ Κέιμπ, Κρίστοφερ Ροθ, Μπάρτεκ Ντζιάντοτζ, ΤίλνταΣουΐντον / Μεγ. Βρετανία/ 2016/ 89’

Το 1973, ο διακεκριμένος Βρετανός κριτικός τέχνης και συγγραφέας Τζον Μπέρτζερ εγκατέλειψε τη μητρόπολη για να ζήσει στο χωριουδάκι Κενσί στις Άλπεις. Σ’ ένα μοναδικό κινηματογραφικό ταξίδι, στενοί φίλοι του Μπέρτζερ, όπως ο θεωρητικός του κινηματογράφου Κόλιν Μακ Κέιμπ και η ηθοποιός Τίλντα Σουΐντον, συνεργάζονται για τη δημιουργία τεσσάρων πολύ διαφορετικών κινηματογραφικών δοκιμίων, όπου οι ιδέες από το έργο ζωής του καλλιτέχνη συνυφαίνονται με την ατμόσφαιρα του ορεινού τοπίου. Η σύλληψη αυτών των «ασκήσεων σκέψης για το σινεμά» μεταφράζεται σε εικόνες ενός καινοτόμου πορτρέτου, ταιριαστού στην εμβέλεια αυτού του γίγαντα της διανόησης που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

T.MAPKETAKH:
Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017 - 17:30 | ID:435
TZ.KAΣΣABETHΣ:
Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017 - 13:00 | ID:65
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ:
Μικρές υιοθεσίες του Σταύρου Ψυλλάκη
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων τιμά τον Σταύρο Ψυλλάκη με την έκδοση του βιβλίου Μικρές υιοθεσίες. Η έκδοση, 295 σελίδων, πλούσια σε φωτογραφικό και αρχειακό υλικό, φιλοξενεί 15 κείμενα, ειδικά γραμμένα για το αφιέρωμα, που προσεγγίζουν από διάφορες οπτικές τον σκηνοθέτη και τη διαδρομή του. Επίσης, περιέχει εκτεταμένα αποσπάσματα λόγου από έξι γνωστά ντοκιμαντέρ του Ψυλλάκη, συνεντεύξεις και κριτικές που αφορούν στο έργο του, και ολοκληρώνεται με αναλυτική φιλμογραφία του. Τα ειδικά για το αφιέρωμα κείμενα, με τη σειρά που παρουσιάζονται, υπογράφουν οι: Μ. Φραντζεσκάκης, Ρ. Μανθούλης, Γ. Κοκκινάκος, Α. Αρδαβάνης, Β. Λέκκα, Κ. Φ. Ψυλλάκης, Μ. Κρανάκης, Τ. Λαζαράτου, Μ. Μανουσάκης, Δ. Χαρίτος, Γ. Ζουμπουλάκης, Ε. Στεφανή, Μ. Βιρβιδάκης, Ν. Γκροσδάνης, Κ. Μαυρακάκης.

Ομιλητές:
Ορέστης Ανδρεαδάκης (Διευθυντής Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης) / Ηλέκτρα / Βενάκη (Γενική Διευθύντρια Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου) / Ματθαίος Φραντζεσκάκης (Διευθυντής Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, εκδότης του βιβλίου) / Άγγελος Κοβότσος (σκηνοθέτης) / Στράτος Κερσανίδης (δημοσιογράφος) / Κωστής Μαυρακάκης (αρχιτέκτων) / Σταύρος Ψυλλάκης (σκηνοθέτης)

Αίθουσα Παύλος Ζάννας, Σάββατο 11 Μαρτίου, 12:00 Είσοδος ελεύθερη


 Η ΤΕΧΝΗ στη Θεσσαλονίκη: Η Κινηματογραφική Λέσχη 1955-1967

Το βράδυ της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου 1955, εγκαινιάστηκε η Κινηματογραφική Λέσχη της «Τέχνης». Η πρώτη προβολή έγινε στον κινηματογράφο «Μακεδονικόν» με την ταινία Los Olvidados του Λουί Μπουνιουέλ. Ψυχή της Λέσχης ήταν ο εικοσιεξάχρονος τότε Παύλος Ζάννας. Η Λέσχη συνεργάστηκε αρχικά με την Κινηματογραφική Λέσχη Αθηνών της Αγλαΐας Μητροπούλου και αργότερα με την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών του Ρούσσου Κούνδουρου. Στις προβολές (που πολύ γρήγορα έγιναν κυριακάτικες) μοιράζονταν και έντυπες εισηγήσεις, παράλληλα με την προφορική εισήγηση του Παύλου Ζάννα και τη συζήτηση που ακολουθούσε μετά την προβολή. Η τελευταία προβολή της Λέσχης έγινε την Κυριακή 16 Απριλίου 1967. Μέσα από τις τριακόσιες περίπου ταινίες και τα αφιερώματα που παρουσιάστηκαν στα δώδεκα αυτά χρόνια, δόθηκε στο κοινό της Θεσσαλονίκης η δυνατότητα να έρθει σε επαφή με τις σημαντικές στιγμές του κινηματογράφου. Οι εισηγήσεις της Λέσχης παρουσιάζονται μισόν αιώνα αργότερα από τις εκδόσεις «Ερμής» και την Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία «Τέχνη», με επιμέλεια του Αλέκου Ζάννα. Θα προβληθούν και αποσπάσματα από συνεντεύξεις του Παύλου Ζάννα σχετικά με την κινηματογραφική Λέσχη.


Ομιλητές:
Χρυσούλα Σαατσόγλου-Παλιαδέλη (ομότιμη καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ) / Αλέκος Ζάννας (επιμελητής της έκδοσης) / Γιάννης Μπακογιαννόπουλος (κριτικός κινηματογράφου) / Ιωάννα Μανωλεδάκη (ζωγράφος- σκηνογράφος, ομότιμη καθηγήτρια Σκηνογραφίας, Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ)

Αίθουσα Παύλος Ζάννας Πέμπτη 9 Μαρτίου, 12:00, Είσοδος ελεύθερη


ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Εκδοτήρια εισιτηρίων: Πλατεία Αριστοτέλους & Λιμάνι
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00-24:00 Τιμή εισιτηρίου: 4€
Προπώληση εισιτηρίων: Τρίτη 28/2 έως και Πέμπτη 2/3, Πλατεία Αριστοτέλους, 11:00 - 19:00

Κουπόνια προβολών αξίας €25 -10 κουπόνια ανταλλάξιμα με 10 εισιτήρια.  
Ελεύθερη είσοδος:Οι φοιτητές, οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι, οι άνω των 65 ετών και οι κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, δικαιούνται ελεύθερη είσοδο -εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις- στις προβολές με ώρα έναρξης έως και τις 15:30. Απαραίτητη είναι η έκδοση μηδενικού εισιτηρίου με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού (ελληνική φοιτητική ταυτότητα ή κάρτα ISIC / κάρτα ανεργίας / κάρτα πολυτέκνων / αστυνομική ταυτότητα / Κάρτα Πολιτισμού). Εκδίδεται εισιτήριο μόνο την ημέρα της προβολής. Δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής ή αλλαγής του εισιτηρίου.

Προσβάσιμες αίθουσες: Οι αίθουσες Ολύμπιον, Τώνια Μαρκετάκη, Φρίντα Λιάππα, Τζον Κασσαβέτης και Σταύρος Τορνές είναι προσβάσιμες σε άτομα με κινητικά προβλήματα
.

 


Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που παραθέτουμε στη συνέχεια έχουν αλιευθεί από τον επίσημο ισότοπο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: http://www.filmfestival.gr, 
όπου θα βρείτε και το αναλυτικό πρόγραμμα.
 
Καλές προβολές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου