16 Μαρτίου 2017

2017 - Έτος Νίκου Καζαντζάκη

Νίκος Καζαντζάκης 
18 Φεβρουαρίου 1883-, 26 Οκτωβρίου 1957
" Έτος Καζαντζάκη" έχει κηρυχθεί, με απόφαση του υπουργείου πολιτισμού, το 2017, με αφορμή τα 60 χρόνια από το θάνατο του εμβληματικού Κρητικού συγγραφέα, μετά από σχετικό αίτημα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη και των Εκδόσεων Καζαντζάκη.

Οι παραπάνω φορείς σε συνεργασία με το «Εργαστήριο για τη μελέτη της Λογοτεχνίας στην Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού Τμήματος της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο με θέμα: "Η Θέση του Νίκου Καζαντζάκη στην Εκπαίδευση, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. (Εκδοχές πρόσληψης στη Διδασκαλία και στην Έρευνα)"το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, από τις 20 έως και τις 22 Οκτωβρίου 2017.

Εκτός από συνέδρια και ημερίδες, οι εκδηλώσεις για τον Καζαντζάκη θα περιλαμβάνουν, επίσης, ομιλίες σε σχολεία, εκθέσεις, προβολές κινηματογραφικών ταινιών και ντοκιμαντέρ και επισκέψεις στους τόπους όπου έζησε ή απ' όπου πέρασε ο Νίκος Καζαντζάκης. Η Παγκόσμια Γενική Συνέλευση της ΔΕΦΝΚ θα λάβει χώρα στο Πεκίνο, στις 2 Δεκεμβρίου του 2017.



     
Αναλυτικά οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου