5 Απριλίου 2017

La mama art, Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς 6-11 Απριλίου 2017

   Η Ντίνα Παπαδοπούλου, μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης της ΕΡΤ3, συμμετέχει στην έκθεση.
                


la mamart 2017
arts & crafts fair

6 – 11 Απριλίου 2017
Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς
Κατούνη 12-14 Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη

Εγκαίνια: Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, ώρα 19:00
Live με τους tPQ
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 12:00-21:00


Στηρίζουμε τους σκοπούς του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ”  προσφέροντας μέρος των εσόδων της έκθεσης la mamart.
  
13 years of creativity

Η έκθεση la mamart διοργανώνεται εδώ και 13 χρόνια στη Θεσσαλονίκη κι αποτελεί έναν από τους καλλιτεχνικούς θεσμούς της πόλης.
Σκοπό της έχει την ανάδειξη, στήριξη και προώθηση αυτοδίδακτων χειροτεχνών - καλλιτεχνών γυναικών της πόλης μας. Είναι γυναίκες εργαζόμενες, μητέρες, νοικοκυρές, σύζυγοι, με καλλιτεχνικές ανησυχίες που μέσα από την ανάγκη τους για δημιουργία και καλλιτεχνική έκφραση έκαναν το χόμπι τους δουλειά. Είναι γυναίκες που στην κρίσιμη εποχή που διανύουμε για διαφορετικούς  λόγους η καθεμιά, προσπάθησε να βρει διέξοδο και να ισορροπήσει τους πολλαπλούς της ρόλους.
Η έκθεση φιλοξενεί πίνακες ζωγραφικής, κεραμικά , ζωγραφιστές νεροκολοκύθες, ζωγραφιστά t-shirts, κοσμήματα, τσάντες, γυναικεία και παιδικά αξεσουάρ, διακοσμητικά σπιτιού, origami, mandalas, πινιάτες, φυσικά καλλυντικά, παιχνίδια και αντικείμενα ντιζάιν. Είναι είτε έργα τέχνης, είτε εφαρμογές καλλιτεχνικού και εικαστικού περιεχομένου, τα οποία χαρακτηρίζονται από τη μοναδικότητα της χειροποίητης δημιουργίας και το μεράκι και την αγάπη που δόθηκε σ’ αυτά από τις δημιουργούς τους.
Στη διάρκεια των προηγούμενων διοργανώσεων είχαμε τη χαρά να δούμε αντικείμενα που φιλοξενήσαμε να βρίσκουν τη θέση τους σε πωλητήρια μουσείων της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και σε καταστήματα όλης της χώρας. Είδαμε τo έργo γυναικών που συμμετείχαν στην έκθεσή μας  να αναγνωρίζεται καλλιτεχνικά και εμπορικά. Κάποιες από αυτές μάλιστα κατάφεραν να μετουσιώσουν το χόμπι και τις καλλιτεχνικές εκφράσεις τους σε επαγγελματική δραστηριότητα.
Κάθε χρόνο φιλοξενείται στην έκθεση και μία (πλην ενός!) διακεκριμένη τιμώμενη καλλιτέχνις  που με την παρουσία της στηρίζει το θεσμό. Μέχρι σήμερα ως τιμώμενοι καλλιτέχνες πήραν μέρος οι:  Αριάδνη Βιτάσταλη, Χρήστος Αλαβέρας, Μαρία Κομπατσιάρη, Σοφία Καλογεροπούλου, Κυριακή, Μάνθα Τσιάλιου, Florence Messager, Λήδα Βαρβαρούση, Christine Willis.
Φέτος θα έχουμε κοντά μας την κεραμίστρια Θέη Νικόλτση με μακρά συνεισφορά στην τέχνη της Κεραμικής.  H Θέη Νικόλτση γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.  Δημιουργεί διακοσμητικά και χρηστικά κεραμικά από το 1985. Σπούδασε κεραμική στη σχολή του Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Μαθήτευσε επίσης στο εργαστήριο του παραδοσιακού τεχνίτη Γ. Μπιτλόγλου και για 16 συνεχή χρόνια άσκησε μαζί με τον άνδρα της την κεραμική τέχνη στη Αγιάσο της Λέσβου, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. Το 2001 επέστρεψε στη γενέτειρα της όπου και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Δίδαξε κεραμική σε ομάδες ενηλίκων επί πέντε χρόνια στη Χ.Α.Ν.Θ. καθώς επίσης και στην Αμερικανική  Γεωργική Σχολή. Τη φετινή χρονιά κεραμικά της κοσμούσαν τις καλλιτεχνικές βιτρίνες του ΟΤΕ. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σε συνέχεια της συνεργασίας μας με σχολεία της Θεσσαλονίκης,  η έκθεση θα φιλοξενήσει έργα μαθητών του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» με τίτλο: «Πάρε ποδήλατο».

Πέμπτη 6/4
19:30     Live με τους tPQ στο καφέ του 3ου ορόφου

Σάββατο 8/4
12:00     Εγκαίνια έκθεσης μαθητών Κολλεγίου “ΔΕΛΑΣΑΛ”
13:30     Εκδήλωση για παιδιά του καταστήματος Motion: “Μάθε το ποδήλατό σου”
 με πολλές εκπλήξεις και δώρα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ:
Τιμώμενη καλλιτέχνης  Θέη Νικόλτση – κεραμίστρια

Agape, Νίκη Αθανασάκη,  ArTexnima, Κατερίνα Βουλγαρίδου, ΒΡΟΧΗ-hand crafted olive oil soap, Νόπη Γαϊτανίδου,  Θέκλα Γεωργίου, Coqueta caretta handmade art, Dinas Crafts, Εικοσιτρία, eutuxia amano, Handmade crafts by Ilia, Ρινέτ Ιωσαφάτ,  Μαρία Καντεράκη, Καπελόνειρα, Meni Karakitsou, Τέση Καρκανιά, Μαρία Κουντούρη, Κατερίνα Κουρτέση, Little Helen handmade cosmetics, Παρασκευή Λουκιανίδου, LouLennys aRt , Manousenia, megusto,  Όλγα Μπεληγιάννη, Μαριλένα Μπιτζάνη, Ντίνα Παπαδοπούλου, Ρούλα Πιτιά, Γιώτα Ράμμου, Resail – ιστιοπλοϊκό κόσμημα, Royal Wisdom, Σωτηρία Σαμαρά, Κατερίνα Σιαμούλη, Σοφία Σιαρίδου – Γρηγοριάδου, Silia & the pink dragonfly , Μάνθα Τσιάλιου, Δέσποινα Φραγκιαδάκη, Φυλαχτά by YoleMandalas’,  Έλενα Χλιοπάνου, Uriel-Εύα Μαυρουδίδου, Zanderella

Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα λειτουργεί το roof garden café από την DUBLINER Irish bar & restaurant

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου