7 Μαΐου 2014

Θυμόμαστε την συμμετοχή μας στην 9η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Η Λέσχη Ανάγνωσης της ΕΡΤ3 την πρώτη χρονιά της λειτουργίας της, το 2012, βρέθηκε στην 9η Δ.Ε.Β.Θ σε δικό της χώρο (Περίπτερο 15, stand27), τον οποίο προσέφερε η ΕΡΤ3. Παρουσιάστηκαν αποσπάσματα κριτικών των μελών της Λέσχης, ζωγραφιές της Στεφανίας Βελδεμίρη, σκίτσα και κολάζ της Μαρίας Τριανταφυλλίδου και της Χριστίνας Βουμβουράκη για τα δώδεκα βιβλία που είχαν αναγνωσθεί μέχρι τότε. Στον ίδιο χώρο παρουσιάστηκαν εκδόσεις βιβλίων και ψηφιακών δίσκων (cd) της ΕΡΤ3.  

Ο Γιώργος Καλιεντζίδης αναζητεί την ευθεία, αν και ιπτάμενος
Από αριστερά: Άννα Παντζή, Μαρία Τριανταφυλλίδου, Μαρία Ντόντση,
Κλεοπάτρα Τσάκουρη και στο βάθος Γιώργος Καλιεντζίδης
Η Μαρία Τριανταφυλλίδου αναζητεί και αυτή την ευθεία του πίνακα
Από αριστερά: Μαρία Ντόντση και υιός, Χριστάνα Βέλλου,
Ανθή Καραμανλή και Χριστίνα Κελεσίδου
Από αριστερά: Ελένη Παπαστεργιάδου, Αρχοντούλα Διαβάτη
και Ιφιγένεια Θεοδωρίδου
Από αριστερά: Ηλίας Κουτσούκος, Γιώργος Καλιεντζίδης και Νίκος Ματενίδης

Παράλληλα, καλέσαμε τους επισκέπτες της έκθεσης να μας προτείνουν να διαβάσουμε βιβλία δικής τους επιλογής και να προσφέρουν βιβλία για ενίσχυση μικρών βιβλιοθηκών. Τα βιβλία αυτά μαζί με βιβλία που προσέφεραν τα μέλη και οι φίλοι της Λέσχης -στο σύνολό τους περισσότερα από πεντακόσια (500)- τα δωρίσαμε στην Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας Θράκης, ώστε με δική της μέριμνα να ενισχυθεί η βιβλιοθήκη του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου της Ίμβρου και η βιβλιοθήκη της Ένωσης.


Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων οργανώθηκε συζήτηση με θέμα «Τα κριτήρια επιλογής ενός βιβλίου» με εισηγητές τον Ηλία Κουτσούκο, τη δημοσιογράφο Εύη Καρκίτη, τον υπεύθυνο του ΕΚΕΒΙ για τις Λέσχες Ανάγνωσης Βασίλη Ρούβαλη και τον Ιορδάνη Τουρσόγλου υπεύθυνο βιβλιοπωλείου. Τη συζήτηση συντόνισε ο ποιητής–δημοσιογράφος Γιώργος Καλιεντζίδης, ο οποίος είναι και συντονιστής της Λέσχης μας.

Από αριστερά: Γιώργος Καλιεντζίδης, Ηλίας Κουτσούκος, Ιορδάνης Τουρσόγλου,
Βασίλης Ρούβαλης και Εύη Καρκίτη 
 
Αναμνηστική φωτογραφία της Λέσχης στην 9η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (2012)
Από αριστερά: Δημήτρης Νικολούδης (τότε Προϊστάμενος του 9.58fm της ΕΡΤ3), Ηλίας Κουτσούκος, Μαρία Ντόντση, Αρχοντούλα Διαβάτη, Άννα Παντζή, Νίκος Ματενίδης,  Στεφανία Βελδεμίρη, Κωνσταντίνα Χονδρογιάννη, Ιφιγένεια Θεοδωρίδου (μόλις διακρίνεται), Ανθή Καραμανλή, Ελένη Παπαστεργιάδου, Γιώργος Καλιεντζίδης, Χριστίνα Βουμβουράκη, Χριστίνα Κελεσίδου, Ντίνα Παπαδοπούλου, Έφη Πέτρου και Βιολέττα Παπαδοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου