26 Μαΐου 2014

Δικά μας:"ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΜΠΕΛ", μια βραδιά αφιερωμένη στον νομπελίστα ΤΖ. Μ. ΚΟΥΤΣΙ

Άυριο, Τρίτη  27 Μαΐου 2014, στις 8 μ.μ., ραντεβού στον χώρο του "ΟΞΥΓΟΝΟΥ" (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη), όπου το "ΟΞΥΓΟΝΟ" και η διαδικτυακή πύλη για το βιβλίο BOOK PRESS συνδιοργανώνουν μια βραδιά αφιερωμένη στον νοτιοαφρικανό πεζογράφο και δοκιμιογράφο ΤΖ. Μ. ΚΟΥΤΣΙ.

Για τον συγγραφέα και το έργο του θα μιλήσουν "η δική μας" Αρχοντούλα Διαβάτη και ο Παναγιώτης Γούτας, συγγραφείς και συνεργάτες της BOOK PRESS. Θα διαβαστούν αποσπάσματα από τα βιβλία του και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Συντονίζει η δημοσιογράφος Παυλίνα Εξαδακτύλου.

Από την  σελίδα του Μεταίχμιου, λίγα λόγια  για τον συγγραφέα:

Ο Τζ. Μ. Κούτσι γεννήθηκε το 1940 στο Κέιπ Τάουν. Σπούδασε λογοτεχνία στις ΗΠΑ, όπου εργάστηκε ως καθηγητής πανεπιστημίου ως το 1983. Το 1984 εκλέχτηκε καθηγητής αγγλικής λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν. Το 2002 μετακόμισε στην Αυστραλία, όπου και διαμένει. Η καριέρα του ως συγγραφέα ξεκίνησε το 1974. Έκτοτε έχει γράψει μυθιστορήματα, έχει δημοσιεύσει αρκετές συλλογές δοκιμίων και δύο αυτοβιογραφικά έργα. Είναι ο πρώτος συγγραφέας στον οποίο απονεμήθηκε δύο φορές το βραβείο Booker (το 1983 και το 1999 για τα έργα του «Βίος και Πολιτεία του Μάικλ Κ» και «Ατίμωση» αντίστοιχα). Έχει επίσης τιμηθεί με το βραβείο της Κοινοπολιτείας, το Prix Étranger Femina και έχει λάβει τρεις φορές την υψηλότερη τιμητική διάκριση στη χώρα του. Η Σουηδική Ακαδημία τού απένειμε το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2003. Έργα του έχουν κυκλοφορήσει στα ελληνικά.





Εμείς ήδη αρχίσαμε να διαβάζουμε το βιβλίο του Τζ. Μ. Κούτσι "Ημερολόγιο μιας κακής χρονιάς", που είναι το 53ο βιβλίο στη σειρά των αναγνώσεων της Λέσχης μας, έπειτα από πρόταση τής Αρχοντούλας Διαβάτη (προγραμματισμένη συνάντηση:11/6/2014).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου