28 Ιανουαρίου 2017

Αλέξης Αλεξίου για τη Λέσχη Ανάγνωσης της ΕΡΤ3




Αν και ίσως δεν δικαιούμαι «δια να ομιλώ» για τη Λέσχη, όσο τουλάχιστον οι υπόλοιποι (μπήκα σ΄αυτήν κάπως αργά, έφυγα κάπως νωρίς-όχι χωρίς λύπη), σκέφθηκα να μη χάσω την ευκαιρία να γράψω κάτι για τα 5χρονά της.
Πέρα από την άποψη του καθενός  (θετική είμαι βέβαιος), η οποία κρύβει ασφαλώς έναν κίνδυνο υποκειμενικότητας, υπάρχει η αναντίρρητη  πραγματικότητα ότι η Λέσχη υπάρχει και λειτουργεί  για 5  ολόκληρα χρόνια και μπαίνει από φέτος αισίως στη δεύτερη 5ετία, θα έλεγσ χωρίς ίχνη κόπωσης.
Σε ό,τι με αφορά: δε βρήκα ίσως αυτό που είχα στο μυαλό μου πριν ενταχθώ, αλλά βρήκα κάτι καλύτερο και πιο σημαντικό. Μια ομάδα αναγνωστών-στριών που τους  έδενε  πρωτίστως μια αμοιβαία εκτίμηση και   ένας φιλικός δεσμός και που, χωρίς να υπόκεινται σε κανέναν αυστηρό κανονισμό λειτουργίας, έδειχνε σεβασμό και σοβαρότητα στην όλη προσπάθεια της Λέσχης. Δεν θα ήταν όμως αρκετό αυτό για την επιτυχία αν έλειπε ο Γιώργος, ο οποίος φρόντιζε  με τον τρόπο του  να κάνει αόρατη την παρουσία του ως αρχηγού.
Εύχομαι Χρόνια Πολλά στη Λέσχη μας (από την οποία μόνο σωματικά έφυγα και ελπίζω να έρχομαι- αν με δέχεσθε- όποτε μπορώ).
Με αγάπη


Αλέξης Αλεξίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου