31 Ιανουαρίου 2017

Έκθεση “ΑΓΑΠΕΣ” Εργαστήριο S.theta / Tabya Gallery / Μελενίκου 14Γ, Θεσσαλονίκη 2 έως 15/2/2017
Έκθεση  “ΑΓΑΠΕΣ” 
Εργαστήριο
S.theta / Ζωγραφική, Αντικείμενα Τέχνης & Σκέψης
Χώρος:  Tabya Gallery / Μελενίκου 14Γ, Θεσσαλονίκη
2 έως 15 Φλεβάρη 2017

 


Είμαστε ο,τι αγαπάμε, και γι’ αυτό το εργαστήριο S.theta της Στεφανίας Βελδεμίρη και της Χριστίνας Βουμβουράκη, ως κάλεσμα γνωριμίας, παρουσιάζει, στα τέσσερα δωμάτια του δευτέρου ορόφου του TABYA, τέσσερα αντιπροσωπευτικά δείγματα δημιουργιών του, εμπνευσμένες από τέσσερις μεγάλες ΑΓΑΠΕΣ του.
 «Αγαπάμε το διάβασμα και τα βιβλία κι έτσι διαλέγουμε ένα κοινό αγαπημένο μας ανάγνωσμα, τις «Αόρατες πόλεις» του Ίταλο Καλβίνο. αγαπάμε το σινεμά και εμπνεόμαστε από την αγαπημένη μας ταινία «Ας περιμένουν οι γυναίκες» του Σταύρου Τσιώλη. αγαπάμε τη μουσική και δουλεύουμε πάνω στο τραγούδι «Μόλις κοιμηθεί το κύμα», που εμείς πρωτοακούσαμε από το πολυφωνικό συγκρότημα «Πλειάδες», και μας αρέσουν και τα παιχνίδια, οπότε δημιουργούμε μερικά γιατί μας θυμίζουν παιχνίδια που παίξαμε, αλλά και για να σας παρακινήσουμε να παίξετε».
Είσοδος ελεύθερη.
Τα έργα δεν διατίθενται προς πώληση.
ΕΓΚΑΙΝΙΑ: ΠΕΜΠΤΗ 2/2, 19.00
Φιλική συμμετοχή του πολυφωνικού συγκροτημένος «Πλειάδες», που θα τραγουδήσει το τραγούδι «Μόλις κοιμηθεί το κύμα».

Για το εργαστήρι S.theta
Η S.theta της Στεφανίας Βελδεμίρη και της Χριστίνας Βουμβουράκη είναι ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι που επικεντρώνεται στη δημιουργία, που αποτυπώνει ιδέες, σκέψεις, ήχους, λέξεις, όνειρα και ψυχικές καταστάσεις σε εικόνες και ξεχωριστά χρηστικά ή συμβολικά αντικείμενα. Όνειρα, επιθυμίες, αγάπες  παίρνουν μορφή, σχήμα και χρώμα σε έργα τέχνης και χρηστικά αντικείμενα, που διηγούνται ιστορίες, εκπέμπουν μηνύματα, απεικονίζουν στην ύλη αναμνήσεις και συναισθήματα.

Βιογραφικά
Η Στεφανία Βελδεμίρη ζει στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται ως εικαστικός, κάνοντας μαθήματα ζωγραφικής σε μικρούς και μεγάλους που αγαπούν τα χρώματα και εικονογραφώντας λέξεις. Δύο ζωγραφικά της έργα έγιναν γραμματόσημα από τα ΕΛΤΑ. Ως συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, εργάζεται όπου την χρειάζονται. Έχει στο ενεργητικό της πέντε ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και μια φωτογραφίας, καθώς και συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις και δημιουργικές δράσεις της πόλης. Εργάζεται ως συντηρήτρια αρχαιολογικών ευρημάτων και έργων τέχνης στο Iklaina Archaeological Project.
Η Χριστίνα Βουμβουράκη εργάζεται ως αρχιτεκτόνισσα, με έδρα την Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσια της ενασχόλησής της με το ζήτημα της παραγωγής νοήματος στην αρχιτεκτονική δημιουργία, συμμετείχε στις εκθέσεις «MEGACITIES - Από την πραγματική στην φανταστική πόλη» (Ολύμπιον, Θεσσαλονίκη, 2000) και ΛMOUR-ΛMOUR,  με  αρχιτεκτονικές  μεταγραφές της  ποιητικής συλλογής «Οκτάνα» του Ανδρέα Εμπειρίκου (Γκάζι, Αθήνα, 2002).

 

INFO της Έκθεσης “ΑΓΑΠΕΣ” 
Διάρκεια έκθεσης: 02.02.2017-15.02.2017
Ώρες λειτουργίας έκθεσης:  10.00-00.00 καθημερινά
ΕΓΚΑΙΝΙΑ : ΠΕΜΠΤΗ 2/2, 19.00, με τη φιλική συμμέτοχη του πολυφωνικού συγκροτημένος «Πλειάδες», που θα μας τραγουδήσει το τραγούδι «Μόλις κοιμηθεί το κύμα».
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-ΔΡΑΣΕΩΝ
Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη για όλους και δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ: 6976432625. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
ΣΑΒΒΑΤΟ 4/2, 11:30-13:00  |  «Ήταν ένα μικρό καράβι»,  4-12 ετών
Ζωγραφίζουμε και μιλάμε για τα μέρη της Θεσσαλονίκης που μας αρέσει να κάνουμε βόλτες και στολίζουμε μαζί ένα μεγάλο χάρτινο καραβάκι.
Με την υποστήριξη:
www.pigolampides.gr, www.thepaperboat.gr

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/2, 18:00-20:00 |«Παίζοντας με την αγάπη»
Βιωματική άσκηση που θα πραγματευτεί, μέσα από την αγάπη, ζητήματα όπως: η διαφορετικότητα, η αποδοχή, η θετική σκέψη και ο εαυτός μας ως μονάδα και μέρος του συνόλου. Η συνάντηση θα είναι ωριαία και θα επαναληφθεί δυο διαδοχικές φορές με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Συντονίστρια: Γέροντα Αλεξάνδρα, Ψυχολόγος, Msc, Συστημική ψυχοθεραπεύτρια
.
ΤΕΤΑΡΤΗ 8/2, 19:00-21:00  | «Τα χελιδόνια της Καμπούλ»
Συνάντηση της Λέσχη Ανάγνωσης της ΕΡΤ3 για το βιβλίο της Γιασμίνα Χάντρα, «Τα χελιδόνια της Καμπούλ».

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/2, 18:00 – 20:00  | "Πού βρίσκομαι ακριβώς; Ενσυνεινηδητότητα. Γιόγκα και διαλογισμός"
Δεκαπεντάλεπτες demonstration YOGA από την Εριφύλη Βογδοπούλου.  
ΤΡΙΤΗ  14/2 , 19:00 – 21:00 | «Αντιβαλεντίνοι»
Συνάντηση για ομαδικό παιχνίδι ενηλίκων.
ΤΕΤΑΡΤΗ 15/2, 19:00-21:00 | «Αόρατες πόλεις»
Μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης της ΕΡΤ3 θα παρουσιάσουν, σε μορφή αναλογίου, αποσπάσματα από τις «Αόρατες πόλεις» του Ίταλο Καλβίνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου