28 Μαΐου 2017

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ)

Διαβάζουμε στη σελίδα που μας υποδέχεται στις "Συλλογές των ΑΣΚΙ": «Στην ενότητα αυτή μπορείτε να περιηγηθείτε και να μελετήσετε σπάνιες και εξαντλημένες εκδόσεις από τη βιβλιοθήκη και τις συλλογές των ΑΣΚΙ σε περιβάλλον ψηφιακού ξεφυλλίσματος. Οι πρώτοι τίτλοι που εγκαινιάζουν την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη αντανακλούν όψεις της ιστορίας και των πολλαπλών αποχρώσεων του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος στον 20ο αιώνα. Έτσι ένα συγκροτημένο σώμα από βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά και προκηρύξεις έρχεται στη διάθεση κάθε πολίτη με επιστημονικό ή ευρύτερο ενδιαφέρον για τον ελληνικό συνδικαλισμό. Πλάι σε αυτές τις εκδόσεις, στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ θα αναρτηθεί και το περιοδικό Πολίτης, μια σπουδαία έκδοση πολιτικού προβληματισμού και λόγου της περιόδου 1976-2008.
Στόχος των ΑΣΚΙ είναι ο συνεχής εμπλουτισμός της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης ώστε η τελευταία να καταστεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο έρευνας για το χρήστη. 
Το έργο «Ψηφιακή Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ», υλοποιήθηκε με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την ανάπτυξη των ψηφιακών υποδομών των ΑΣΚΙ».
Το «ταξίδι» στις συλλογές των ΑΣΚΙ ξεκινά και είναι γεμάτο εκπλήξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου