7 Μαΐου 2017

ΕΡΤ - Παγκόσμια Συνάντηση Δημοσίων Τηλεοράσεων

Η ΕΡΤ καλωσόρισε τους συνέδρους της 41ης Παγκόσμιας Συνάντησης Δημοσίων Τηλεοράσεων (INPUT) με το ποίημα του Μανόλη Αναγνωστάκη "Η απόφαση" (επιλογή της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης) στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Αγορά της Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 7 Μαΐου 2017. 

Η ΕΡΤ συμμετέχει και συνδιοργανώνει τη συνάντηση αυτή που θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη (Λιμάνι) από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2017, με δικά της προγράμματα αλλά και με τη διοργάνωση εκδηλώσεων στο πλαίσιο της συνάντησης.
Οι προβολές των προγραμμάτων της ΕΡΤ στο διεθνές τμήμα του INPUT θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 8 Μαΐου. Έχουν επιλεγεί να προβληθούν οι παραγωγές «Επόμενος σταθμός Ουτοπία» του Απόστολου Καρακάση, «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη και το πρότζεκτ «YourBand@ERT». Μετά τις προβολές θα ακολουθήσουν συζητήσεις με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών.
Την Τρίτη, 9 Μαΐου 2017, από τις 11:15 έως τις 13:05 θα πραγματοποιηθεί στο Greek Room (Αποθήκη 1, αιθ. Τζον Κασσαβέτης) η παρουσίαση προγραμμάτων της ΕΡΤ3 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Συγκεκριμένα, θα προβληθούν τα προγράμματα «Έκτη Αίσθηση», «Freezone», «Volume Sessions» και το ντοκιμαντέρ «Οδοιπορικό στη Λέσβο των προσφύγων» και θα ακολουθήσει συζήτηση. Την εκδήλωση θα συντονίσει η υπεύθυνη Επικοινωνίας της ΕΡΤ3 Μαρία Σιώτη.
Λίγο αργότερα, από τις 14:00 έως τις 15:30, η ΕΡΤ3 οργανώνει στο Greek Room πάνελ με θέμα «Η αντιμετώπιση της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης από τα δημόσια μέσα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη – Το πρόσφατο παρελθόν και η επόμενη μέρα των δημόσιων μέσων στην περιοχή», με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Χριστίνα Σιγανίδου.

Με σκοπό τη συνάντηση παραγωγών δημοσίων τηλεοράσεων που ασχολούνται με θέματα αναπηρίας, η ΕΡΤ3 διοργανώνει την Τρίτη, στις επτά, μουσική βραδιά στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρία υποστήριξης, θεραπείας, αποκατάστασης και προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας «Αλθαία» στην Περαία Θεσσαλονίκης. Στο μουσικό πρόγραμμα συμμετέχουν ο παρουσιαστής της εκπομπής «Έκτη Αίσθηση» Γιώργος Μπελίρης, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Ηλιάνα Σκουλή και ο κιθαρίστας-τραγουδιστής Γιώργος Καραβελάκης. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους είναι παραγωγοί αντίστοιχων προγραμμάτων για ΑμεΑ δημόσιων τηλεοράσεων άλλων χωρών, όπως της ZDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου