26 Αυγούστου 2015

22.000 σπάνια χειρόγραφα συγγραφέων απελευθερώνει στο διαδίκτυο το Ransom Center

Περίπου 22.000 χειρόγραφα, σκίτσα και επιστολές συγγραφέων είναι τώρα διαθέσιμα μέσω του Harry Ransom Centerτο οποίο ανοίγει (ψηφιακά) στο κοινό την τεράστια συλλογή του, στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Οι υπεύθυνοι του Ransom Center δήλωσαν ότι η αποστολή τους είναι να υιοθετούν μια πολιτική ανοιχτής πρόσβασης, η οποία καταργεί τις άδειες και τα τέλη, ώστε να ενθαρρύνουν την χρήση της συλλογής από οποιονδήποτε και με οποιονδήποτε σκοπό. 




Οι εικόνες είναι από το αρχεία του  Henry James και είναι ένα ελάχιστο παράδειγμα των διαμαντιών που θα βρείτε στην συλλογή 


Μερικοί από τους συγγραφείς των οποίων τα σπάνια χειρόγραφα μπορείτε να μελετήσετε ή απλώς να θαυμάσετε είναι οι: Charlotte Perkins GilmanChristina Georgina RossettiDante Gabriel RossettiEdward LearGerard Manley, HopkinsHart CraneHenry JamesHenry David ThoreauJack LondonJoel Chandler HarrisJoseph ConradJulia Ward HoweKatherine MansfieldL. Frank BaumMary Elizabeth BraddonO. HenryOscar WildeRobert Louis StevensonSara TeasdaleThomas HardyVachel LindsayViolet HuntWashington IrvingWilliam Makepeace ThackerayZane Grey.


Το Ransom Center είναι μουσείο και βιβλιοθήκη ανθρωπιστικών σπουδών, με εντυπωσιακή βιβλιογραφία και αρχείο το οποίο εμπλουτίζεται συνεχώς. Τελευταία τους αποκτήματα τα αρχεία του αγαπημένου μας Gabriel García Márquez.

Μπορείτε να "περιδιαβείτε" στην ομορφιά των αρχείων, χειρογράφων, αλληλογραφίας και σκίτσων των συγγραφέων που αγαπάτε, χάρη στο  Ransom Center, κάνοντας κλικ εδώHarry Ransom Center.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου