Η βιβλιοθήκη του Τομέα Φιλοσοφίας, η οποία είναι η αρχαιότερη του Α.Π.Θ., στεγάζεται στην αίθουσα 204 του παλιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής, με υπεύθυνη την κ. Μαρία Δημητριάδου (τηλ. 997980 και 997323 [και fax], mdimit@lib.auth.gr). Αποτελείται από 14.000 βιβλία, κατά κύριο λόγο Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Ακόμα στη διάθεση των αναγνωστών υπάρχουν φιλοσοφικά λεξικά, εγκυκλοπαίδειες, καθώς και βιβλία άλλων επιστημονικών κλάδων (Θρησκειολογίας, Ιστορίας των Επιστημών, Συγκριτικής Φιλολογίας, Κοινωνιολογίας κτλ.). Η βιβλιοθήκη πλαισιώνεται από τις δωρεές των αείμνηστων καθηγητών της Σχολής, Χαράλαμπου Θεοδωρίδη και Γιάννη Ιμβριώτη.
            Το σύνολο των φιλοσοφικών βιβλίων και περιοδικών καλύπτει όλες τις περιόδους του φιλο­σοφικού στοχασμού (Αρχαία Ελληνική, Μεσαιωνική, Νεότερη Ευρωπαϊκή και Σύγχρονη), καθώς και όλους τους βασικούς κλάδους της Φιλοσοφίας (Οντολογία, Μεταφυσική, Γνωσιοθεωρία, Ηθική και Πολιτική Φιλοσοφία, Αισθητική, Φιλοσοφία της Επιστήμης, Λογική, Φιλοσοφία της Γλώσσας, Φιλοσοφική Ανθρωπολογία, Φιλοσοφία των Κοινωνικών Επιστημών κ.ά.).
            Η κύρια συλλογή της βιβλιοθήκης είναι ταξινομημένη σύμφωνα με το σύστημα καταλογογράφησης της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Α.Π.Θ., το οποίο βασίζεται στους κανόνες AACR2 (Anglo–American Cataloguing Rules).
            Η βιβλιοθήκη διαθέτει τρεις Η/Υ με πρόσβαση στο διαδίκτυο και στο Πρόγραμμα Horizon. Ο ένας από τους Η/Υ βρίσκεται στη διάθεση των χρηστών της βιβλιοθήκης για την αναζήτηση βιβλιογραφίας. Το καθεστώς δανεισμού των βιβλίων καθορίζεται από τον κανονισμό της Βιβλιοθήκης, ο οποίος βρίσκεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.
Διευθυντής/Διευθύντρια: 
Παύλος Καϊμάκης Αναπληρωτής ΚαθηγητήςΤ: 

2310997980
2310997323

F: 

2310997323

E: 

Διεύθυνση: 

Παλαιό Κτίριο Φιλοσοφικής Σχολής Αίθουσα 204-2ος όροφος Πανεπιστημιουπολη Θεσσαλονίκης Τ.Κ. 541 24 Θεσσαλονίκη