27 Αυγούστου 2014

Δικά μας: STRATOS NTONTSIS

Μικρές στιγμές αμφιβολίας, οι μέρες μες τα χρόνια,
κι ώρες οι μικρότερες που σαν να μην υπάρχουν,
βουρκὼνουν μες τα μὰτια οι "δευτερὸλεπτες εικὸνες".


Έτσι, ολιγόλογα μα περιεκτικά, μας καλωσορίζει ο Στράτος Ντόντσης στην προσωπική του σελίδα http://stratosntontsis.blogspot.gr/ όπου μπορούμε να ανατρέξουμε για να βρούμε βιογραφικά στοιχεία και δείγματα της δουλειάς του.

Ο Στράτος, γιος της αγαπημένης μας Μαρίας Ντόντση, εκφράζεται μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και τα τελευταία χρόνια μέσα από εικαστικές δράσεις και εγκαταστάσεις. Έκανε τα πρώτα της βήματα του στο Φωτογραφικὸ Εργαστήρι Σταυρούπολης και έπειτα ακολούθησαν σπουδές στο Φωτογραφικό Εργαστήρι Καλαμαριάς και στην Σχολὴ Καλὼν Τεχνὼν (στο Τμὴμα Εικαστικὼν και Εφαρμοσμὲνων Τεχνὼν) του Α.Π.Θ καθώς και στην συνέχεια Master στη Καλλιτεχνική Παραγωγή στην Σχολὴ Καλὼν Τεχνὼν της Βαλένθια.

Έχει πραγματοποιήσει 4 ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία και 7 ομαδικές με πιο πρόσφατη στην Ελλάδα την παρουσία του στην Έκθεση Η μεσογειακή εμπειρία: Η Μεσόγειος ως χωροταξικό παράδειγμα διακίνησης ιδεών και λόγου. Μια εισαγωγή, που πραγματοποιήθηκε το 2013 στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος της 4ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

Αναλυτικά το βιογραφικό του Στράτου Ντόντση
σε πλήρη ανάπτυξη (σπουδές, εκθέσεις, σεμινάρια, εγκαταστάσεις, θέατρο, βραβεία, εκδόσεις) θα το βρείτε εδώ: http://stratosntontsis.blogspot.gr/p/bios.html 

Σήμερα μοιραζόμαστε στιγμές από την εγκατάσταση και δράση με τίτλο ΟΧΙ ΝΑΙ ΙΣΩΣ, όπως παρουσιάστηκε από τον Στράτο Ντόντση (Stratos Ntontsis), στις 26 Ιουλίου του 2014, στη Λισαβόνα, και πιο συγκεκριμένα στην Cubículo Projecto Galeria.




φωτογραφία: Stratos Ntontsis

φωτογραφία: Stratos Ntontsis



φωτογραφία: Luis MIranda























φωτογραφία: Luis MIranda


φωτογραφία: Luis MIranda



φωτογραφία: Bruno Raposo Ferreira







φωτογραφία: Bruno Raposo Ferreira


φωτογραφία:Luis MIranda






φωτογραφία: Bruno Raposo Ferreira


φωτογραφία: Bruno Raposo Ferreira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου