19 Αυγούστου 2016

Το περιοδικό "αντί" στο διαδίκτυο

Το τελευταίο τεύχος
Η https://www.facebook.com/isabella.martzopoulou μας έκανε γνωστό, στο fb, και μας κοινοποίησε  το δημοσίευσμα  του http://www.enallaktikos.gr . Πολύ χαρήκαμε, που μπορεί κάποιος να βρει και να διαβάσει, σε ψηφιακή μορφή, τα τεύχη του περιοδικού "αντί". Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο τα οφειλόμενα εύσημα για την προσφορά αυτή, γιατί το περιοδικό "αντί" αποτυπώνει με τον δικό του τρόπο τη μεταπολιτευτική περίοδο της Ελλάδας με τις πολιτικές-κοινωνικές-οικονομικές-πολιτιστικές διεργασίες από το 1974 έως το 2008. Παράλληλα με τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, παρακολουθεί τις σημαντικές εξελίξεις ανά τον κόσμο. Επίσης, θα βρείτε στις σελίδες του σημαντικές συνεργασίες λογοτεχνών καθώς και λογοτεχνικά αφιερώματα .

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα:

       
Τίτλος:Αντί : δεκαπενθήμερη πολιτική επιθεώρηση
Περιγραφή:Το Αντί ήταν ελληνικό πολιτικό και πολιτιστικό περιοδικό της Αριστεράς, το οποίο κυκλοφορούσε ανά δεκαπενθήμερο από το 1974 έως το 2008. Ιδρυτής, ιδιοκτήτης και διευθυντής του περιοδικού ήταν ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρκαγιάννης και ο αρχιτέκτονας Χρήστος Γ. Παπουτσάκης τον Μάιο του 1972, και από το 1974 ο δεύτερος.
Το πρώτο Αντί κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1972 και περιείχε συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη, άρθρο του Γεωργίου-Αλέξανδου Μαγκάκη για την δημοκρατία, σκίτσα του Μποστ με τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι και από πάνω να γράφει «υπέρ Δικτατορίας», μια διαφήμιση με αφίσα του Τσε Γκεβάρα, μια άλλη για βιβλίο του Παντελή Πουλιόπουλου, κ.λπ. Οι αρχές της Χούντας συνέλαβαν τον εκδότη του περιοδικού και δεν επέτρεψαν την έκδοση άλλων τευχών. Το περιοδικό επανακυκλοφόρησε στις 7 Σεπτεμβρίου 1974, αμέσως μετά την κατάρρευση της Δικτατορίας. Γι' αυτό και στο εξώφυλλο όλων των επόμενων τευχών υπήρχε η ένδειξη «Περίοδος Β΄».
Περίοδος Α", τεύχ. 1 (Μάϊ. 1972)-[1974;] ; Περίοδος Β", χρόνος 1ος, τεύχ. 1 (Σεπ. 1974)-περίοδος Β", χρόνος 34ος, τεύχ. 919 (11 Απριλίου 2008).

http://pandemos.panteion.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου