16 Οκτωβρίου 2014

Η λέξη του μήνα: γυναικείο στήθος 5.4

Με αφορμή τη λέξη του μήνα, αφού συμπτωματικά είναι και ο μήνας της Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, ροζ Οκτώβρης όπως τον λέμε, να σας γνωρίσω τον ιστότοπο του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Άλμα Ζωής Νομού Θεσσαλονίκης (http://www.almazoisthes.gr), που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2008.



Σκοπός του Συλλόγου "Άλμα Ζωής" είναι η οργανωμένη αλληλοβοήθεια, η ψυχοκοινωνική στήριξη και αποκατάσταση των γυναικών που πάσχουν, όπως επίσης και των μελών των οικογενειών τους, η συμβολή του στην απομυθοποίηση του καρκίνου και η ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας.



Μια εικόνα χίλιες λέξεις ο παρακάτω πίνακας της Σόνιας Μαχαιρίδου,
 δωρεά της στο Άλμα Ζωής:



Και δυο κουβέντες δικιές μου από καρδιάς:

Κοιτάζω στα μάτια σου βαθιά. Χαϊδεύω τις άκρες των βλεφάρων σου με τις ανάγκες μου. Σου χαμογελώ δίνοντας ύπαρξη και στους δυο μας. Έτσι μιλάω στην ψυχή σου, την ανοίγω και ακουμπάω. Νιώθω υπέροχα και ζεστά. Γίνομαι κρίκος αλυσίδας της ζωής σου κι εσύ σκαλοπάτι για να φτάσω όσα δεν μπορώ. Όταν μου κρατάς το χέρι, νιώθω ότι μπορούμε να κινήσουμε όλη τη γη μαζί. Δε σου ζητώ τίποτα, απλά να υπάρχεις. Μέσα από την προσφορά σου, είναι που μεταμορφώνομαι και δημιουργώ μία δυνατή οντότητα. Νιώθω χρήσιμη και σημαντική κάθε φορά που καταφέρνω να χαμογελάσεις. Τέτοιες στιγμές θέλω να φωνάξω ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΗ! Μοναξιά σε νίκησα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου