11 Σεπτεμβρίου 2016

Κλειώ Παπαδοπούλου-Blonz: Κονσέρτο του Τρίο Περσεφόνη


Η προσωπική της ιστοσελίδα  http://www.klioblonz.com/

Η Κλειώ Παπαδοπούλου-Blonz είναι η κόρη της Ντίνας (μας) και του ποιητή Ανέστη Παπαδόπουλου (Ανέστη Ευαγγέλου). Διαβάσαμε στην ανάρτηση της Francoise Les Theophanies  για το κονσέρτο του Τρίο Περσεφόνη με την Κλειώ,  στο φλάουτο, την Rebecca Hewes, στο βιολοντσέλο, και την  Melanie Jones, στο πιάνο. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα σήμερα, Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016, κοντά στην πόλη Carcassonne, στη Νοτιοδυτική Γαλλία. 
Ανάλογες αξιόλογες και σημαντικές ελληνικές παρουσίες καταγράφονται καθημερινά σε διάφορους τομείς στο εξωτερικό, επιβεβαιώνοντας, για άλλη μια φορά, την αέναη οδυσσειακή ομορφιά και πορεία αυτού του τόπου. 


Dimanche 11 septembre 2016 à 17 au château concert avec le jeune Trio Persephone (Klio Blonz , flûte traversière, Rebecca Hewes, violoncelle & Melanie Jones, piano). Réservez vos places !

Au programme :

Joseph Haydn (1732-1809) 

Trio No. 29 en sol majeur, Hob.XV:15 pour flûte, violoncelle et piano 
Marin Marais (1656-1728)
Les Folies d’ Espagne, Thème et Variations, pour flûte solo
Johann Nepomuk Hummel (1778-1837) 
Adagio, Variations et Rondo sur le thème de “Schöne Minka” en la majeur, Op. 78 pour flûte, violoncelle et piano 
Pause
Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Suite pour violoncelle, No 3 en do majeur, BWV 1009
Edward Elgar (1857-1934)
Salut d’ Amour, Op. 12 & Chanson du Matin, Op. 15, No 2, pour flûte, violoncelle et piano
Carl Maria von Weber (1786-1826) 
Trio en sol mineur Op. 63, pour flûte, violoncelle et piano


ΚΛΕΙΩ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-BLONZ
Η Κλειώ ξεκίνησε τις σπουδές της στην Ελλάδα στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης και συνέχισε με την Catherine Cantin  και τον  Pierre Dumail 
στο Paul Dukas Conservatoire  στο  Παρίσι όπου και πήρε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό φλάουτου U.C.E.M. 92. Συγχρόνως  ολοκλήρωσε τις σπουδές της  στην Αισθητική/Φιλοσοφία της Τέχνης  στη Σορβόνη Paris-I . Πήρε υποτροφία από το Trinity College of Music στο Λονδίνο   όπου ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της σε μουσική εκτέλεση και πήρε ακόμα το Master in Music Degree με τους  Alan Baker και Wissam Boustany.
Από την αρχή της καριέρας της έπαιξε και σαν σολίστ αλλά και με διάφορα σύνολα στην Γαλλία, Μ. Βρετανία, Ελλάδα, Ιρλανδία και Βουλγαρία σε χώρους όπως Blackheath HallsSt Johns Smith Square,Royal Festival HallSt Martin-in-the-Fieldsthe National Portrait GalleryRoyal Academy of Arts μεταξύ άλλων.  Έχει πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στη Μ.Βρετανία, στη Γαλλία και στην Ελλάδα όπως  Mayfield FestivalBrighton FestivalProkofief  FestivalVillelongue Abbey International Concert Series,
Les TheophaniesSani festival, Δημήτρια κ.λπ.
Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της στη σύγχρονη μουσική την  οδήγησε  στο να δουλέψει  και να ηχογραφήσει πρώτες εκτελέσεις στη Μ. Βρετανία και σε άλλες χώρες  με σημαντικούς μουσικούς όπως η  Evelyn FicaraNeil LuckettYoko KuboStewartCarmichael, TimofejefskyBarry Mills κ.ά.
Είναι καθηγήτρια του φλάουτου στο Blackheath Conservatoirethe Thomas’s Day School and the Blackheath  High School  in London. Έχει ειδικευτεί στην μουσική εκπαίδευση για παιδιά από 6 μηνών έως 5 χρονών -Early years music education-και με αυτή την ειδικότητα έχει διδάξει στο Trinity College of Music. Σήμερα είναι επικεφαλής του αντίστοιχου τμήματος στο Blackheath Conservatoire εκπαιδεύοντας δασκάλους και οργανώνοντας το πρόγραμμα των Early years.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου