29 Ιανουαρίου 2021

Ο πεζογράφος Μιχάλης Πιτένης και η "Μετέωρη γυναίκα" στη Λέσχη Ανάγνωσης ΕΡΤ3

 

Aπό τη συνάντηση με τον πεζογράφο Μιχάλη Πιτένη, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
Πρώτη σειρά, πάνω αριστερά: Βιολέττα Παπαδοπούλου, Γιώργος Καλιεντζίδης, Αλέξης Αλεξίου, Κωνσταντίνα Χονδρογιάννη, Σοφία (Σόνια) Ατματσίδου, 
Δεύτερη σειρά: Χριστίνα Κελεσίδου, Άννα Παντζή, Χριστιάνα Βέλλου, Γεωργία Μακρογιώργου, Μαρία Σιώτη
Τρίτη σειρά: Ντίνα Παπαδοπούλου, Αντιγόνη Κούγια-Παπαδάκη, Κατερίνα Τσίχλα, Παναγιώτα Κύττα
Τέταρτη σειρά: ¨Ελφη Κιλλαχίδου, Μιχάλης Πιτένης, Ζωή Μούσιου, Έφη Πέτρου, Μαρία Ντόντση
Πέμπτη σειρά: Παύλος Νεράντζης, Αναστασία Γρηγοριάδου

Στη διαδικτυακή συνάντηση με τον πεζογράφο Μιχάλη Πιτένη, για το μυθιστόρημά του «Μετέωρη γυναίκα», (εκδόσεις Διάπλαση), που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021, συμμετείχαν τα μέλη αλλά και φίλες της Λέσχης Ανάγνωσης, από τη Γαλλία, την Αμερική και την Ελλάδα. Το ενδιαφέρον τους ήταν μεγάλο και η συζήτηση διήρκεσε δύο ώρες. Ο συγγραφέας μίλησε για τον θεματικό πυρήνα τού βιβλίου του και τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε την ηρωίδα του και τ’ άλλα πρόσωπα της ιστορίας του, για την ανάγκη να επεξεργαστεί ξανά και ξανά το κείμενο, πριν δώσει την τελική έγκριση για εκτύπωση. Αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα και τις δυσκολίες των λογοτεχνών που ζουν εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ως προς την προβολή και παρουσίαση του έργου τους, καθώς και για την καθημερινότητά τους. Τα μέλη και οι φίλες της Λέσχης μίλησαν για τις εντυπώσεις τους από την ανάγνωση του βιβλίου και ρώτησαν τον συγγραφέα για το πώς ξεκίνησε τη συγγραφή του βιβλίου, για το πόσο δύσκολο ήταν να γράψει ένα βιβλίο με κεντρικό πρόσωπο μια γυναίκα που μιλά σε πρώτο πρόσωπο και για το πώς έφτασε στο τελικό αποτέλεσμα. Μέλη και φίλοι της Λέσχης είχαν συναντήσει τον συγγραφέα σε επίσκεψή τους στην Κοζάνη, στις 6 Δεκεμβρίου 2019.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν, εκτός των μελών της Λέσχης, η Σοφία (Σόνια) Ατματσίδου, νομικός από το Λος Άντζελες, η Έλφη Κιλλαχίδου, συγγραφέας-ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια από το Παρίσι, η Γεωργία Μακρογιώργου, ποιήτρια-πεζογράφος, και από την "οικογένεια" της ΕΡΤ3 οι: Αναστασία Γρηγοριάδου, Ζωή Μούσιου και Σωτηρία Τεπεκίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου