13 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ

Ο Παύλος Νεράντζης, φίλος, δημοσιογράφος και μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης της ΕΡΤ3, γράφει για το φρεσκοτυπωμένο βιβλίο του "Η αλήθεια βομβαρδίζεται: Τα ΜΜΕ και ο πόλεμος με το βλέμμα ενός πολεμικού ανταποκριτή" (εκδόσεις Παπαζήσης, 2022).

"Επιτέλους «Η αλήθεια βομβαρδίζεται. Τα ΜΜΕ και ο πόλεμος με το βλέμμα ενός πολεμικού ανταποκριτή» βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση. Έξι χρόνια επίπονης και επίμονης έρευνας αποτυπώνεται σε 1080 σελίδες.Ένα βιβλίο για τα ΜΜΕ, τα fake news, την προπαγάνδα, τη λογοκρισία, τους δημοσιογράφους σε καιρό πολέμου από τον 19ο έως τον 21ο αιώνα. Αλλά και κομμάτια της δικής μου εμπειρίας σε εμπόλεμες ζώνες.
Η τιμή του βέβαια είναι λίγο τσουχτερή -το κόστος του χαρτιού μέσα σ΄ ένα χρόνο υπερδιπλασιάστηκε- αλλά το έργο πιστεύω είναι μοναδικό στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία. Και αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε σιγά-σιγά τις κρύες νύχτες του χειμώνα και να το ευχαριστηθείτε.
Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να μάθουμε πώς λειτουργούν όσοι εμπλέκονται σ΄ έναν πόλεμο, τη στάση των ισχυρών ειδησεογραφικών οργανισμών και των βαρόνων του Τύπου, ποιος είναι ο ρόλος των πολεμικών ανταποκριτών στους μεγαλύτερους πολέμους που συγκλόνισαν τον κόσμο: πρωταγωνιστές στη μάχη της αλήθειας, αλλά και θύματα ταυτόχρονα ψευδών ειδήσεων.
Καλοτάξιδο να είναι…"

Κι εμείς, Παύλε, ευχόμαστε: ΕΥΓΕ και ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου