13 Νοεμβρίου 2023

Στιγμές στις «50+1 ιστορίες από τη συλλογή Κωστάκη»

 Η Λέσχη στις «50+1 ιστορίες από τη συλλογή Κωστάκη»

Στην έκθεση του MOMus «50+1 ιστορίες από τη συλλογή Κωστάκη» στη Μονή Λαζαριστών, ξεναγήθηκαν μέλη και φίλοι της Λέσχης Ανάγνωσης το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023. Την ξενάγηση έκανε η Αγγελική Χαριστού, ιστορικός τέχνης, προϊσταμένη συλλογής και αρχείου Κωστάκη, που επιμελήθηκε την έκθεση με την κ. Μαρία Τσαντσάνογλου, την ιστορικό τέχνης και διευθύντρια του MOMus-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη.
Η κυρία Χαριστού από την αρχή της ξενάγησης δημιούργησε την ατμόσφαιρα της εποχής (αρχές έως μέσα του 20ου αιώνα) που φιλοτεχνήθηκαν τα έργα της ρωσικής πρωτοπορίας που παρουσιάζονται στην έκθεση. Με απλό τρόπο εξηγούσε και τα πιο δύσκολα σημεία της ζωγραφικής τέχνης, όπως για παράδειγμα στο έργο της Λιουμπόβ Πόποβα «Γυναίκα που ταξιδεύει». Διαβάστε περισσότερα για την έκθεση στη σελίδα του fb του Μουσείου: https://www.momus.gr/.../501-istories-apo-ti-syllogi-kostaki
Ευχαριστούμε την κυρία Α. Χαριστού για την εξαιρετική ξενάγηση και την ατμόσφαιρα που δημιούργησε, την κυρία Μ. Τσαντσάνογλου για τη φιλοξενία. Επίσης, οφείλουμε ευχαριστίες στην αρχιτεκτόνισσα την κυρία Μέτα Παναγιωτάκη για τις φωτογραφίες και το μέλος της Λέσχης την κυρία Ντίνα Παπαδοπούλου για την πρόταση και την οργάνωση της επίσκεψης.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου