9 Σεπτεμβρίου 2014

Δικά μας: Γιώργος Καλιεντζίδης στο "Λογοτεχνία στον πεζόδρομο"Το καφέ μπαρ "Έντεχνον(Δέλλιου 4, Πλατεία Συντριβανίου) και το Βιβλιοπωλείο/εκδόσεις "Το Κεντρί" παρουσιάζουν την εκδήλωση λόγου "λογοτεχνία στον πεζόδρομο, μέρος 2ο", την Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014, στις 8:00 μ.μ., με την παρουσίαση κειμένων από 8 συγγραφείς της πόλης μας.
Θα γίνουν δυο κύκλοι ανάγνωσης και σε κάθε κύκλο κάθε καλεσμένος δημιουργός θα διαβάσει κείμενά του (που έχουν εκδοθεί ή ανέκδοτα) για περίπου πέντε λεπτά ανά κύκλο. Δεν υπάρχουν παρουσιάσεις, εισηγήσεις και λοιπές "φιλολογίες". Ο δημιουργός, πεζογράφος ή ποιητής, αντιμέτωπος με το κοινό, παρουσιάζει ο ίδιος τα κείμενα που έχει επιλέξει. Κάθε φορά η δράση "λογοτεχνία στον πεζόδρομο" μεταφέρεται στο... δρόμο κάποιου μπαρ του κέντρου και προσκαλεί διαφορετικά πρόσωπα της πόλης μας, παλιά αλλά και πρωτοεμφανιζόμενα στο χώρο της γραφής.

Στη δεύτερη συνάντηση διαβάζουν οι:

Γιάννης Βαϊτσαράς
Βαλάντης Βορδός
Γιώργος Καλιεντζίδης
Ειρήνη Καραγιαννίδου
Κατερίνα Κούσουλα
Κατερίνα Μόντη
Κωνσταντίνος Πανίδης
Δέσποινα Φιλιπιδάκη


Τη βραδιά πλαισιώνει  με την κιθάρα του ο Βαγγέλης Χατζηγιάννης με μπαλάντες από το χώρο της έντεχνης μουσικής σκηνής, αλλά και με δικές του συνθέσεις.


Τα βιογραφικά και εργογραφικά στοιχεία που ακολουθούν έχουν αντιγραφεί από την ιστοσελίδα http://www.biblionet.gr.Τα βιογραφικά και εργογραφικά του Γιώργου Καλιεντζίδη έχουν συμπληρωθεί από τον ίδιο.

Βαϊτσαράς, Γιάννης 

Ο Γιάννης Βαϊτσαράς κατάγεται από τον Βόλο. Σπούδασε στο Παρίσι, αρχικά αρχιτεκτονική, στη συνέχεια κλινική ψυχολογία. Εκεί έκανε και την ψυχαναλυτική του εκπαίδευση. Έζησε και εργάστηκε στη Γαλλία ως το 2000.

Από το 2000 έχει εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου ασκεί το επάγγελμα του κλινικού ψυχολόγου και ψυχαναλυτή.

Τίτλοι στη βάση Βιβλιονέτ
(2013) Ακούω όπως αγαπάω, Κοντύλι
(2013) Απώλειες, Ένεκεν
(2011) Διηγήματα Ψ, Κοντύλι


Βορδός, Βαλάντης Χ.
Ο Βαλάντης Βορδός του Χρήστου γεννήθηκε το 1976 στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Αρτεργάτης και εποχιακός αγρότης.
Τίτλοι στη βάση Βιβλιονέτ
(2014)Η ηλικία της παραδοχής, poema
(2012)Ανάμεσα σε δύο θλίψεις και εφτά νύξεις, Βορδός Βαλάντης Σ.
(2012)Ανάμεσα σε δύο θλίψεις και εφτά νύξεις, Βορδός Βαλάντης Σ.

Καλιεντζίδης, Γιώργος 

[Τα βιογραφικά και εργογραφικά έχουν συμπληρωθεί από τον ίδιο]

Ο Γιώργος Καλιεντζίδης γεννήθηκε το 1960 στο χωριό Κορυφή του Κιλκίς. Είναι πτυχιούχος μαθηματικός και εργάστηκε ως καθηγητής στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Το 1989 παρακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας και διεύθυνσης μέσων ενημέρωσης με εξειδίκευση στους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Εργάστηκε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς (Διαδημοτικό Ραδιόφωνο του Κιλκίς-ΑκρόαμαΔημοτικό Ραδιόφωνο Καλαμαριάς) και συνεργάστηκε με εφημερίδες (Κυριακάτικη ΕλευθεροτυπίαΕιδήσεις και Πρώτη Σελίδα του Κιλκίς). Από το 1994 εργάστηκε, ως συντάκτης και παραγωγός εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτης, στον 9,58FM της ΕΡΤ3, ως Προϊστάμενος του Τρίτου Προγράμματος των Βραχέων της Θεσσαλονίκης της ΕΡΤ3 και τέλος ως Αναπληρωτής Διευθυντής Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ3 έως το αντιδημοκρατικό κλείσιμο της ΕΡΤ, στις 11 Ιουνίου 2013. Έκτοτε, μαζί με τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης της ΕΡΤ3, που δημιουργήθηκε μετά από πρότασή του το 2011, συνεχίζουν τη λειτουργία της Λέσχης.


Εκδόσεις:

(2008) Η ένδοξη αναχώρηση του Άϊ-Φωτιά, Μεταίχμιο

(1994) Το άλλοθι, Κώδικας
(1989) Εσωτερική έφοδος, Κώδικας
(1986) Ανεμόεσσα, Κώδικας
(1981) Μικρές Σιωπές, Ιδιωτική έκδοση


Έρευνα, καταγραφή λογοτεχνών και επιμέλεια των ψηφιακών δίσκων:

(1998) Πεζογράφοι αυτοανθολογούμενοι, Εν χορδαίς και 9,58FM της ΕΡΤ3 
           διπλός ψηφιακός δίσκος , 37 πεζογράφοι διαβάζουν αποσπάσματα από το έργο τους (1997)  Ποιητές αυτοανθολογούμενοι, Εν χορδαίς και 9.58FM της ΕΡΤ3
            29 ποιητές της Θεσσαλονίκης διαβάζουν ποιήματά τους


Άλλες εκδόσεις από συνεντεύξεις και επιμέλειες εκπομπών στον 9.58FM της ΕΡΤ3

(2005) Δημήτρης Δημητριάδης, Το πέρασμα στην άλλη όχθη, μια ραδιοφωνική 
           συνομιλία με τον Γιώργο Καλιεντζίδη, Άγρα και 9.58FM της ΕΡΤ3

(2001) Κλείτος Κύρου, Οπισθοδρομήσεις-Αναδρομή ζωής, Άγρα και 9.58 FM  της ΕΡΤ3

(1997) Κώστας Λαχάς, Πλούς Ονείρου-Από τον Εχέδωρο στο Θερμαϊκό, Ιανός και 
            9.58FM της ΕΡΤ3
  
(1997)  Νίκος Μπακόλας, Ατέλειωτη Ιστορία, Ιανός και 9.58FM της ΕΡΤ3

Καραγιαννίδου, Ειρήνη

Η Ειρήνη Καραγιαννίδου-Φυτσιλή γεννήθηκε στη Δράμα. Σπούδασε Νομική και ζει στη Θεσσαλονίκη.


Τίτλοι στη βάση Βιβλιονέτ
(2013)Οι τέσσερις εποχές του [Α], Λογότεχνον

Κούσουλα, Κατερίνα

Η Κατερίνα Κούσουλα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης και είναι υποψήφια διδάκτωρ στην Νεότερη Τέχνη. Εργάζεται ως αρχαιολόγος του Υπουργείου Πολιτισμού, στην Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης. Έχει επίσης εργαστεί ως καθηγήτρια φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση. 
Η πορεία της στα ποιητικά πράγματα άρχισε ουσιαστικά το 2007, με τις πρώτες εκδόσεις ποιημάτων της στο περιοδικό "Πάροδος". Ακολούθησε η έκδοση της πρώτης της ποιητικής συλλογής "Ζητήματα κυμάτων" από τις εκδόσεις "Έψιλον" και δημοσιεύσεις ποιημάτων της σε λογοτεχνικά περιοδικά. Το τεύχος 45 της "Παρόδου" του Ιουνίου 2011, αφιερώθηκε στην ποίησή της. Το Δεκέμβριο του 2011 εκδόθηκε η ποιητική της συλλογή "Αρμόδιο σώμα", με τον αριθμό 19 της σειράς "Μικρός Αστρολάβος", των εκδόσεων της "Ευθύνης".


Τίτλοι στη βάση Βιβλιονέτ
(2013)Βαθύ κανάλι. Αδήλωτη άνοιξη, Εκδόσεις των Φίλων
(2011)Αρμόδιο σώμα, Ευθύνη
(2009)Ζητήματα κυμάτων, ΈψιλονΜόντη, ΚατερίναΗ Κατερίνα Μόντη γεννήθηκε στα Γιαννιτσά το 1962. Σπούδασε ιατρική στη Θεσσαλονίκη και πήρε στη συνέχεια την Παιδιατρική ειδικότητα, που από το 1999 την ασκεί ως γιατρός του ΕΣΥ. Το βιβλίο "Η κατάθεση" είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Τίτλοι στη βάση Βιβλιονέτ
(2011)Η κατάθεση, ΈνεκενΠανίδης, Κωνσταντίνος Π.


Τίτλοι στη βάση Βιβλιονέτ
(2014)Εγχειρίδιο ανυπαρξίας, Εκδόσεις το Κεντρί
Φιλιπιδάκη, Δέσποινα

Τίτλοι στη βάση Βιβλιονέτ
(2014)Δια-λόγους αντανάκλασης, Εκδόσεις το Κεντρί
(2009)Μωβ όνειρα, Έψιλον


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου