12 Οκτωβρίου 2023

Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΡΔΟΜΕΝΙΔΗ

 Στιγμές από τη συνάντηση με τον Γιώργο Κορδομενίδη, στις 11 Οκτωβρίου 2023.

 Έχουμε και λέμε:

- Τριάντα έξη χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας -κάθε τρίμηνο- του περιοδικού. Ένα από τα καλύτερα περιοδικά της χώρας, με δημοσιεύσεις ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, λογοτεχνικών δοκιμίων, κριτικών για βιβλία, μελετών, αφιερωμάτων, συνεργασιών με γνωστά ονόματα της λογοτεχνίας -το 2008 τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο λογοτεχνικού περιοδικού
- Ογδόντα και πλέον εκδόσεις από τον εκδοτικό οίκο
- Δεκάδες εκδηλώσεις στον πολυχώρο πολιτισμού με εκατοντάδες συμμετοχές, (από τον Δεκέμβριο του 2001)
- Δώδεκα χρόνια παρουσίας ενός λογοτεχνικού θεσμού με δεκάδες παρουσίες ποιητών/τριων και πεζογράφων.
Όλα αυτά δεν είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μιας ομάδας ανθρώπων, ενός οργανισμού δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα, αλλά το μεράκι και η κατάθεση ενός ανθρώπου. Για το μεράκι αυτό, τις πολύ όμορφες αλλά και τις πιο δύσκολες στιγμές τής διαδρομής αυτής μάς μίλησε χθες ο Γιώργος Κορδομενίδης: συγγραφέας, εκδότης των εκδόσεων «Εντευκτηρίου», εκδότης και διευθυντής του περιοδικού «Εντευκτήριο», δημιουργός του θεσμού της «Λογοτεχνικής σκηνής», της πρώτης που παρουσιάστηκε στη χώρα μας, και ψυχή τού «Underground Εντευκτήριο».
Τον ευχαριστούμε θερμά για την αποδοχή της πρόσκλησης και την τόσο ζεστή συνομιλία μας, με την ευχή: η πόλη αυτή, η Θεσσαλονίκη, να δει και ν' αναγνωρίσει την πολύτιμη προσφορά του.
Η συνομιλία έλαβε χώρα στη Ζώγια (Αλ. Ζβώλου 54), όπου συναντιόνται τα μέλη της Λέσχης κάθε δεύτερη Τετάρτη στις 7 μ.μ.
Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου θα γνωρίσουμε την ιστορία της περιοχής, επισκεπτόμενοι το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στη Γέφυρα (Τόπτσιν).
Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου θα μιλήσουμε για το βιβλίο του Μαρκ Μαζάουερ "Όσα δεν είπες - ένα ρωσικό παρελθόν και το ταξίδι προς την πατρίδα φόρος τιμής", εκδ. Αγρα.
ΥΓ Η όποια δαπάνη καλύπτεται από τα μέλη της Λέσχης.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου