16 Ιανουαρίου 2015

Δημιουργικοί άνθρωποι

Τα infographics, δηλαδή τα γραφικά με πληροφορίες, είναι μία μέθοδος παρουσίασης πληροφοριών με γραφικές οπτικές αναπαραστάσεις. Συνήθως παρουσιάζουν πολύπλοκες πληροφορίες γρήγορα και με σαφήνεια, μια που το 90% της πληροφορίας που μεταδίδεται στο μυαλό είναι οπτική.
(πηγή: http://sarakinos.net )

Το ακόλουθο ινφογράφημα συνοψίζει πληροφορίες που παρουσίαζονται στο βιβλίο Daily Ritualsτου Mason Currey. Ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://podio.com/site/creative-routines θα βρούμε την αρχική εκδοχή του, που είναι μάλιστα διαδραστική. Οι πληροφορίες αφορούν την καθημερινότητα διάσημων δημιουργικών ανθρώπων, ανάμεσα στους οποιούς υπάρχουν αρκετοί αγαπημένοι συγγραφείς.


Κλικάροντας ή ξε-κλικάροντας στα κουτάκια του κλειδιού που βρίσκεται στην κορυφή του γραφήματος,  δηλαδή εδώ: 


υπάρχει η δυνατότητα απομόνωσης της πληροφορίας για πληρέστερη κατανόηση των δεδομένων και κυρίως για την άμεση σύγκριση τους. Κάντε κλικ στο σύμβολο i αριστερά του ονόματος, αν κάποιο όνομα δεν σας θυμίζει κάτι. Ηταν ο Μπαλζάκ αγύμναστος; Έγραφε τα βράδια ο Κάφκα; Ανακαλύψτε το!

Άντίστοιχη σύνοψη, αλλά λιγότερο εύληπτη, κατά την άποψη μου, θα βρείτε εδώ:  http://infographwetrust.files.wordpress.com. Στην συγκεκριμένη εκδοχή, όμως, δίνονται περισσότερο συγκεκριμένες πληροφορίες για τις δραστηριότητες τού κάθε δημιουργού. Οπότε, λόγου χάρη, μπορούμε να μάθουμε τι ώρα έπαιρνε το τσάι του με την οικογένεια του ο Τόμας Μαν  ή πόση ώρα διάβαζε ο Φλωμπέρ.

Επάνω, στη θέση του 12 στο ρολόι είναι τα μεσάνυχτα και κάτω στο 6 το μεσημέρι. Η κάθε ώρα του εικοσιτετραώρου αποτυπώνεται στον εξωτερικό δακτύλιο του γραφήματος.
πηγή: http://infowetrust.com



για την επιλογή: Χριστίνα Βουμβουράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου