1 Δεκεμβρίου 2016

Πανεπιστήμιο Παλέρμο: Για την ποίηση του Ανέστη Ευαγγέλου



Μετά την κυκλοφορία στα Ιταλικά και Ελληνικά της  ποιητικής ανθολογίας του Ανέστη Ευαγγέλου, από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Παλέρμο Vincenzo Rotolo, οι φοιτητές της Κλασσικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου εκδήλωσαν το ενδιαφέρον και την επιθυμία να μάθουν περισσότερα για τον ποιητή και το έργο του. Έτσι στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2016 έγιναν, στο πανεπιστήμιο του Παλέρμο, δύο σεμινάρια-μαθήματα με την βοήθεια της καθηγήτριας Maria Caracausi.
Την πρώτη μέρα έγιναν ερωτήσεις από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, που είχαν ήδη μελετήσει τις μεταφράσεις των ποιημάτων, για τη θεματολογία, τον τρόπο γραφής αλλά και τα γεγονότα που πιθανώς επηρέασαν τον Ευαγγέλου.

Την δεύτερη μέρα έγινε προβολή ενός βίντεο από την εκπομπή " Τέχνη και πολιτισμός" της ΕΤ1, που γυρίστηκε στις 3-12-1987 και προβλήθηκε στις 17-4-1989, καθώς και ένα τμήμα από την εκπομπή "Βαβυλωνία" του Δημήτρη Μαρωνίτη, μία εκπομπή για την ποίηση και την γλώσσα, που προβλήθηκε τον Ιούνιο του 1993. Ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση. Αρκετοί από τους φοιτητές μιλούσαν ελληνικά και ήταν πραγματικά ενδιαφέρον να ακούω τις ερωτήσεις τους και τις απόψεις τους πάνω στην ποίηση του Ανέστη Ευαγγέλου, καθώς και την  έκφραση αγάπης τους για θέματα που αφορούν την Ελλάδα.

Ντίνα Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου