8 Ιανουαρίου 2016

2016: Έτος Ελλάδας - Ρωσίας

Η Ελλάδα συνδέεται με τη Ρωσία με ισχυρούς, ιστορικούς δεσμούς φιλίας που εδράζονται σε κοινές πνευματικές και πολιτιστικές αξίες. Μεταξύ των δύο χωρών λειτουργεί Μικτή Διυπουργική Επιτροπή επί θεμάτων οικονομικής, βιομηχανικής, επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας, η οποία συνεδρίασε για τελευταία φορά τον Απρίλιο 2013.  Ευρείες προοπτικές συνεργασίας υπάρχουν και στον πολιτιστικό τομέα, και με κοινή απόφαση των δύο πλευρών το 2016 θα αποτελέσει Έτος της Ελλάδος στην Ρωσία και Έτος της Ρωσίας στην Ελλάδα.


Τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Έτος 2016 Ελλάδας - Ρωσίας με προωθητικές δράσεις για την εμβάθυνση των παραδοσιακών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ενέκρινε, το Δημοτικό Συμβούλιο στη διάρκεια της 24ηςτακτικής του συνεδρίασης.


Τη λογοτεχνία στην Αρχαία Ελλάδα βάζει στο "μικροσκόπιο" ο διαγωνισμός με τίτλο "Σελίδες της Αρχαιότητας", που προκηρύχθηκε στη Ρωσία στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όσοι το επιθυμούν -μεταξύ αυτών μαθητές και φοιτητές. Τα επιμέρους θέματα εστιάζουν στη λογοτεχνία της Αρχαίας Ελλάδας:
"Λύσανδρος και Αλκιβιάδης", διαγωνισμός στο λογοτεχνικό διήγημα για τους ήρωες του Πελοποννησικού Πολέμου, 
-"Αργοναύτες", διαγωνισμός στο διήγημα ή την ποίηση και 
-"Μύθοι της Αρχαίας Ελλάδας", κατηγορία διαγωνισμού αποκλειστικά για τους μαθητές σχολείων μέσης εκπαίδευσης. 


Ο καλλιτέχνης Νίκος Φλώρος είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της Ελλάδας 
στη Ρωσία για το 2016, έτος Ελληνορωσικής φιλίας

Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ελληνορωσικού Συνδέσμου: http://www.hellenicrussiansociety.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου